Klaipėdoje nugenės kelis šimtus medžių | kl.lt

KLAIPĖDOJE NUGENĖS KELIS ŠIMTUS MEDŽIŲ

Miesto želdinių prižiūrėtojai Taikos prospekte pradėjo genėti liepas. Numatoma, kad darbai truks apie dvi savaites. Per šį laikotarpį bus praretintos poros šimtų medžių šakos.

Miesto želdinių prižiūrėtojai Taikos prospekte pradėjo genėti liepas. Numatoma, kad darbai truks apie dvi savaites. Per šį laikotarpį bus praretintos poros šimtų medžių šakos.

Taikos prospekte genėti liepas pradėta nuo Taikos ir Baltijos prospektų žiedinės sankryžos. Darbininkai juda Naujakiemio gatvės link. Planuojama, kad iš viso 220 liepų bus pasirūpinta per dvi savaites.

"Šis ruožas yra gana didelis. Medžiai auga dviem eilėmis", – pastebėjo uostamiesčio želdinius prižiūrinčios įmonės apželdinimo darbų vadybininkas Eimantas Adomaitis.

Pasak jo, tai estetinis lapuočių tvarkymas – formavimas. Tokie darbai atliekami kas penkerius metus.

"Žinoma, tai priklauso ir nuo pačių medžių. Vieni auga greičiau, kiti – lėčiau. Vienus reikia genėti dažniau, kitus – rečiau", – tvirtino vadybininkas.

E.Adomaičio teigimu, kada ir kokius medžius reikia genėti, sprendžia savivaldybė. Pasirūpinus Taikos prospekto liepomis, darbai gali būti perkelti į kitą vietą.

Dažniau genimi tie medžiai, kurie auga prie dviračių takų, kelio ženklų, šviesoforų. Praretinti jų šakas prižiūrėtojai turi kiekvienais metais. Šie darbai uostamiestyje pradėti rugsėjo pradžioje.

"Jau nugenėta daug pavienių medžių. Vienur žmonės negalėjo praeiti ar pravažiuoti dviračiais, nes jiems trukdė šakos, kitur jos dengė ženklus ar šviesoforus. Kas per vasarą užaugo, pašalinome, kad netrukdytų. Tai buvo korekciniai darbai", – aiškino vadybininkas.

Pasitaiko atvejų, kai klaipėdiečiai piktinasi, kad mieste augantys medžiai nugenėti netinkamai. E.Adomaitis pabrėžė, kad darbus atlieka specialistai, kurie baigė reikiamus kursus.

"Lapuočiai genimi pagal taisykles. Nėra taip, kad sugalvojame šaką nupjauti ir pjauname. Darbai atliekami taip, kad medžiai nebūtų sužaloti", – tvirtino vadybininkas.

GALERIJA

  • Klaipėdoje nugenės kelis šimtus medžių
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Būtų

gerai kad ,,Klaipėdos želdiniai"nuodugniai išdėstytų savo ,,unikaliai" daromus nelogiškus darbus:pjaunami seni, sveiki medžiai,genima taip kad lieka tik kamienas su keliomis šakelėmis pačioje viršūnėje, o baisūs krūmynai, aiškiai prižėlę dykvietės paliekamos savo valiai.Nekalbant apie medžius, kurie tiesiog prašosi tvarkymo(Taikos pr.gale, Debreceno gatvės rajone)Manau šis dienraštis tikrai nepagailėtų vietos pono vadovo interviu paviešinimui

me

Labai reikėtų apkarpyti vieną medį, esantį prie Statybininkų mokyklos Taikos prospekte. Svyruoklės šakos užstoja visą dviračių taką. Tai nesaugu, nes tenka išvažiuoti iš dviračių tako į pėsčiųjų zoną. Maža to, dviračių takas ten dar ir vingį daro. Sukelia pavojingų situacijų...

Gal

negenės taip kaip pavasarį-kad ištisas gatves pagriebę iškirto ir tipo tvarka?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS