Įspėjo: duoti išmaldos – nusižengimas | kl.lt

ĮSPĖJO: DUOTI IŠMALDOS – NUSIŽENGIMAS

Atšilus orams, Klaipėdos senamiestyje ir kitose miesto vietose, ypač prie parduotuvių ir kavinių, vis dažniau atsiranda elgetų, prašančių išmaldos.

Gyventojai paaukoja vieną kitą eurą, nesusimąstydami, kad toks jų elgesys gali būti traktuojamas kaip pažeidimas, už kurį numatyta nemenka bauda.

„Vėtrungės“ ir „Vingio“ pasažuose dažnai matyti neblaivūs asmenys, benamiai ir elgetos, kurie prie prekybos centrų laukia apsipirkusių klaipėdiečių ir viliasi kokios nors aukos.

„Nemalonu, kai išeinu iš parduotuvės ir manęs laukia ištiestu delnu. Negaliu ramiai praeiti, nes labai gaila tokių žmonių. Niekada nežinai, kada pačiam gali prireikti kad ir tų kelių eurų duonai nusipirkti“, – pasakojo viena klaipėdietė.

Draudžiama elgetauti Klaipėdos miesto senamiestyje, o duoti išmaldą pinigais draudžiama visame mieste.

Uostamiesčio savivaldybės specialistai primena, kad duoti išmaldos pinigais draudžiama visame mieste.

„Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklės numato, kad draudžiama elgetauti Klaipėdos miesto senamiestyje, o duoti išmaldą pinigais draudžiama visame mieste. Toks draudimas netaikomas religinėms apeigoms, taip pat specialiuose, tam tikslui skirtuose renginiuose, kuriems išduotas leidimas (pažymėjimas) dėl suderintos renginio (susirinkimo) vietos, laiko ir formos“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Atsakomybė už šių taisyklių nesilaikymą numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnyje: nuo įspėjimo iki 600 eurų už pakartotinai užfiksuotus šių taisyklių nesilaikymo atvejus.

Pernai vienas vyras socialiniuose tinkluose pasidalino savo istorija apie neįgaliojo vežimėlyje sėdėjusią moterį, prašiusią išmaldos. Po pokalbio su moterimi, kuri sakėsi nemokanti lietuviškai, vyras prisiminė, kad ją jau matė kitame Lietuvos mieste, tik tąkart jai reikėjo kitokios pagalbos.

Po jo įrašu pasipylė komentarai. Žmonės iš įvairių Lietuvos miestų tikino minėtą moterį matę vaikštančią sveiką be jokio neįgaliojo vežimėlio.

Rašyti komentarą
Komentarai (141)

To Antanas

Героям СЛАВА !!!! Смерть руZZким ФАШИСТАМ !!!! PAGARBA Jums!!!

kas nors

paimkit tą pridurka piemenį čia rašantį kvailystes jau antrą parą. Štai ką reiškia valdžios propagandonų ,,nepaprastosios padėties" veikla nenutrūkstamu srautu plaunant dėl Ukrainos neįgalių galva ligonių mastymus. Akivaizdus pavyzdys šitas triedžiantis komentaruose daunas

vaikai ir paugliai renka klijams

po to prisiuosto, narkomanai renka doze, visi turi savo tikslus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS