Klaipėdos jūrininkų ligoninė pakeis „rūbą“ ir taps šiltesnė | kl.lt

KLAIPĖDOS JŪRININKŲ LIGONINĖ PAKEIS „RŪBĄ“ IR TAPS ŠILTESNĖ

  • 5

Apšiltintas ir visiškai atnaujintas fasadas – tokie pokyčiai ir nemenki iššūkiai laukia Klaipėdos jūrininkų ligoninės artimiausiu metu. 

Jau nuo rugsėjo viena iš ligoninės automobilių stovėjimo aikštelių atiteko statybininkams: čia įsikurs statybų technika, bus sandėliuojamos medžiagos.

Pagaliau prasidės ilgai brandintas ir derintas Klaipėdos jūrininkų ligoninės renovacijos projektas.

„Rekonstruoti ligoninę užsimojome siekdami taupyti energiją. Ligoninė pradėta statyti 1988 metais, o baigta 1994-aisiais. Tai nebuvo pats palankiausiais laikas statyboms, trūko ir medžiagų, ir lėšų. Anuomet į šilumos varžą nebuvo kreipiamas dėmesys. Ligoninė pastatyta iš blokų, kurie sujungti siūlėmis, pro kurias jau ir vėjai prapučia, ir vanduo prabėga. Galiausiai, per šitiek metų pastatas nusidėvėjo ne tik fiziškai, bet ir morališkai“, – apie būtinybę keistis sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Ligoninė kreipėsi į Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondą, kuris didžiąją dalį ligoninės pastato atnaujinimo finansuos pagal Klimato kaitos specialiąją programą. Dalį rekonstrukcijos išlaidų ligoninė apmokės savo lėšomis.

Iš viso Klaipėdos jūrininkų ligoninės fasado rekonstrukcija atsieis apie 1,4 mln. eurų ir užtruks metus. Per tą laiką bus apšiltintas ligoninės stogas, pamatai ir fasadas, kurį padengs melsvos ir baltos spalvos plokštės.

Po rekonstrukcijos ligoninė ne tik išsiskirs šiuolaikišku vaizdu, bet ir tikisi sutaupyti apie 35 proc. šildymui skirtų išlaidų, kurios per metus sudarydavo apie 140 tūkst. eurų.

Ligoninės fasado šiltinimo ir modernizavimo darbus atliks bendrovė „Račkausko AGROTECH“, kuri šiems darbams parinkta atviro konkurso būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

salyga su kiausu

aisku vietoj to kad gydyti geriau strojkem uzsiimti.Manau kad salyga prasuks pinigelius su viesuju pirkimo policininku kiausu.Idomu ka dabar abu sau stato ar remontuoja

Negraži spalva

Pritariu, tikrai negraži ta melsva spalva ir netinka prie bendro miesto vaizdo/konteksto.

egida

Hmm o kur miesto architektai, kurie visiems aiškina kad uostamiesčio spalvų gamą reikia išlaikyti..raudonąs čerpes ir plytas ar dar kažką...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS