Konkurse tobulino finansinį raštingumą | kl.lt

KONKURSE TOBULINO FINANSINĮ RAŠTINGUMĄ

Gražios tradicijos vedami į Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Verslo metodinės grupės surengtą finansinį raštingumo konkursą sugužėjo Klaipėdos ir Plungės mokyklos mokiniai bei juos ruošę pedagogai ir svečiai.

„Mokėti paskirstyti savo asmeninius finansus, būti finansiškai raštingiems jau seniai ne privalumas, o būtinybė. Skubančiame ir greitai besikeičiančiame pasaulyje atpažinti, kas yra pinigai, ir išmanyti, kaip juos skaičiuoti, jau nebeužtenka. Finansinis raštingumas pirmiausia orientuoja į bet kurio iš mūsų asmeninio gyvenimo turtingesnės ir saugesnės ateities formavimą“, – apie konkurso prasmę kalbėjo Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos profesijos mokytoja ekspertė Laimutė Gegieckienė, kuri inicijavo šio konkurso organizavimą.

Pasak jos, mokiniai į renginį atvyko gerai nusiteikę.

Kaip sakė L.Gegieckienė, pirmuosius asmeninius finansinio raštingumo išbandymus mokiniai patyrė prisijungę prie virtualios mokymo sistemos „Moodle“, kur sprendė testą.

Vėliau komandos pristatė iš anksto paruoštus namų darbus.

Konkursą vertino tikri profesionalai: Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto prodekanė Jolanta Bojorovienė, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras Mileška bei Klaipėdos kredito unijos administracijos vadovas Arvidas Apulskis.

Konkurso užduotys vis didino konkurencinę įtampą, vertė mokinius aktyviau ir kūrybiškiau jas atlikti, ekonomiškai mąstyti, turimas žinias pritaikyti praktikoje.

„Mokiniai dėstė patarimus, kaip taupyti, greitai ir tiksliai atsakinėjo į žaibo turnyro klausimus, rengė finansinius minčių žemėlapius ir juos komentavo. Kavos pertraukėlės metu vieni su kitais bendravo, dalijosi įspūdžiais. Visi dalyviai ir organizatoriai buvo apdovanoti mokyklos direktoriaus Valentino Radavičiaus padėkos raštais ir rėmėjų dovanomis“, – pasakojo L. Gegieckienė.

Finansiškai raštingiausia regioninio konkurso dalyve tapo Plungės technologijų ir verslo mokyklos mokinė Eimantė Rimkevičiūtė.

Finansiškai raštingiausia regioninio konkurso komanda 2014 metais pripažinta Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mokinių komanda.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS