Kuncų gatve – tik už pinigus? | kl.lt

KUNCŲ GATVE – TIK UŽ PINIGUS?

Budelkiemio gatvės gyventojus senokai piktina vieno prekybos centro savininkų sprendimas atitvarais uždaryti jungiamąją gatvę. Šios gatvės seniūnaitis kreipėsi į savivaldybę, prašydamas išsiaiškinti, kas leido privatininkams imti mokestį už važiavimą jungiamąja gatve.

Ginčas dėl prekybininkų suformuotos aikštelės prie prekybos centro jau senokai tampo nervus aplinkinių namų gyventojams.

Kuncų gatve anksčiau žmonės pasiekdavo savo namus, ne važinėdami aplinkkeliais, tačiau eismą jau kurį laiką riboja čia atsiradę atitvarai.

Aikštelė, esanti tarp Vingio ir Kuncų gatvių, priklauso prekybos centrui.

Verslininkai buvo gavę leidimus įrengti atitvarus, nes jie savo sklype mato automobilių aikštelę, o ne tranzitinį kelią.

Leidimus apmokestinti stovėjimą prekybos centras taip pat gavęs senokai. Tačiau kilo klausimas, kodėl renkamas mokestis savaitgaliais.

Budelkiemio gatvės seniūnaitis Jonas Bartkevičius Eismo saugumo komisijos prašė demontuoti draudžiamuosius kelio ženklus.

„Sekmadieniais žmonės klaidinami. Pakabintos klaidinančios lentos. Žmonės tarsi papuola į gaudyklę, informacijos, kad turės susimokėti už važiavimą, nėra. Sudėtingiausias klausimas dėl atitvarų, jau privatizuota viskas. Žmonės labai nepatenkinti“, – aiškino seniūnaitis.

Savivaldybės atstovai mėgino kalbėtis su prekybos centro savininkais, tačiau susitarti nepavyko.

Savivaldybės patarėjas Kastytis Macijauskas kėlė klausimą dėl verslininkų renkamo mokesčio teisėtumo.

Už stovėjimą lyg ir padoru būtų imti mokestį, tačiau už važiavimą, pasak K. Macijausko, pinigų nederėtų imti.

„Ar neprasilenkia tai su teise? Verslininkas ima rinkliavą už važiavimą. To neturėtų būti. Savivaldybė neturėtų to leisti. Manau, kad ir mokesčių inspekcija turėtų pasidomėti. Klausimas, ar moka mokesčius už važiavimą?“ – klausė K. Macijauskas.

Eismo saugumo komisija žadėjo dar kartą susitikti su verslininkais.

Situacija šioje vietoje iš tiesų kelia klausimų. Atvažiavus į Kuncų gatvę, pavyzdžiui, iš Vingio gatvės pusės, vairuotojas mato du atitvarus.

Vienas jų yra dešiniau, ties įvaža į prekybos centrą „Rimi“ ir automobilių plovyklą. Kitas įrengtas ties Bandužių prekybos centru. Pasiekti daugiabučius namus iš Vingio gatvės nėra įmanoma.

Tačiau pritarta, kad pašalinus stovėjimą draudžiančius ženklus, bent dalyje gatvės, atsirastų kelios vietos automobilių stovėjimui.

GALERIJA

  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
  • Kuncų gatve – tik už pinigus?
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (50)

Klaipėdietė

Nuo kada galima iš gatvės padaryti aikštelę?! Ar savaitgalis ar darbo dieną žmonės turi pravažiuoti bet kada. Gatvė yra vieša, o ne verslininkų! Ką tuo klausimu daro savivaldybė?!

Gyventojas

Mes, to mikrorajono gyventojai, per susitikimą įpareigojome Budelkiemio gatvės seniūnaitį Joną Bartkevičių kelti klausimą dėl tų užtvarų pašalinimo. Tą žmogus ir daro. Jei reikės, tai ir kokį nors piketą prie savivaldybės suorganizuosime, bet tų užtvarų anksčiau ar vėliau turės nelikti. Kaip ir mokamo parkavimo prie prekybcentrių.

Hindustani78 Faisal

Karma ??? Kodel kalbe apie Indija ??? Lietuvoje neturi Rysis su Indija ir Arabos !!! Buk su Paxtaniciums !!! War Criminals !!! Child Abductors have messed with Arabs in a very big way !!! Place as much as Anti Aircraft Guns and Artillery Guns !!! Rukla will be finished by Allied Nations !!! Welcome to Real World !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS