Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą | kl.lt

METŲ KLAIPĖDIETĖ – V. JOKUŽYTĖ: IŠGARSINO NE TIK GIMTOSIOS KLAIPĖDOS, BET IR LIETUVOS VARDĄ

Šių metų klaipėdiete miesto žmonių valia tapo Sauliaus Jokužio leidyklos-spaustuvės vykdomoji direktorė Vaiva Jokužytė. Mažos šalies atstovams nustebinti pasaulinio masto grandus ir aplenkti daugybę pripažintų profesionalų yra didžiulis iššūkis, kurį V. Jokužytei pavyko įveikti. Jos kūrinys pelnė „Gražiausios metų užrašų knygos dizaino“ titulą Dubajuje vykusiame prestižiniame renginyje. Taip jauna moteris išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą.

Užsieniečiai atrado Lietuvą

V. Jokužytė tapo 22-ąja „Metų klaipėdietės“ konkurso laimėtoja.

Jos pavardė pretendenčių į šį titulą sąraše buvo ne pirmą kartą. Būdama leidyklos-spaustuvės vykdomoji direktorė ji jau seniai demonstruoja fotografavimo gebėjimus, pasižymėjo ir kaip puiki spaustuvės vadovė bei dizainerė.

Prieš kelerius metus Vaiva buvo viena tų, kurios pagal surinktų balsų skaičių galėjo tikėtis dalyvauti finaliniame konkurso etape.

Mūsų prekės ženklas įėjo į istoriją. Ir tai net ne mano pačios ar mūsų įmonės vardo, bet Klaipėdos ir Lietuvos garsinimas.

Tada verslo, kultūros ir mokslo sričių atstovų komisija taip pat svarstė V. Jokužytės kandidatūrą. Ilgametis šios komisijos narys, šios pretendentės tėvas Saulius Jokužys paragino kitus nebalsuoti už jo dukrą, sakydamas, kad Vaiva dar jauna ir šią garbę pelnys ženklesniais darbais.

Šiemet jis nedalyvavo komisijos veikloje, kad nebūtų įtartas daręs poveikį kitiems jos nariams.

Būdama spaustuvės vadove, V. Jokužytė su komanda kuria „Cloud Line“ prekės ženklo užrašų knygas. Pernai su tokiu gaminiu ji dalyvavo prestižinėje parodoje Dubajuje, kur teko konkuruoti su pasaulinio garso dizaineriais ir garsių spaustuvių komandomis. Lietuvių kūrinys buvo įvertintas kaip geriausias.

Vaiva Jokužytė/Mato Baranausko nuotr.

„Mūsų prekės ženklas įėjo į istoriją. Ir tai net ne mano pačios ar mūsų įmonės vardo, bet Klaipėdos ir Lietuvos garsinimas“, – vėliau pasakojo V. Jokužytė.

Parodoje prie stendo, kuriame kabėjo Lietuvos žemėlapis ir trispalvė, lankytojai itin aktyviai domėjosi, kur yra toji Lietuva, kokia ji, ir stebėjosi jos mažumu, o kartu aukšta kuriamų produktų kokybe bei kultūra.

Apie laimėjimą prestižinėje parodoje tapo žinoma ir Klaipėdoje. Pasididžiavimas ne vieną dešimtmetį mūsų mieste veikiančia leidykla-spaustuve paskatino miestiečius balsuoti „Metų klaipėdietės“ konkurse už V. Jokužytę.

22-osios Metų klaipėdietės paskelbimo iškilmės (svečiai)

Mato Baranausko nuotr.

Atstovauja skirtingoms sritims

Ne kartą iškilmingo vakaro metu sveikinantieji yra sakę – visos „Metų klaipėdietės“ konkurso baigiamojo etapo dalyvės yra vertos vadintis šiuo garbingu vardu, kiekvienai jų miesto žmonės atiduoda pagarbą ir padėkas. Iškilmingame vakare šioms moterims dovanojamos pavasarinių gėlių puokštės bei rėmėjų dovanos.

Miesto kultūros bei mokslo žmonėms gerai žinomas Klaipėdos universiteto profesorės, filologės, Mažosios Lietuvos baltų tarmių tyrinėtojos dr. Dalios Kiseliūnaitės vardas. Jau daugelį metų ji dokumentuoja nykstančią kuršininkų kalbą ir taip praturtina bendras baltų kalbos žinias. Praėjusiais metais mokslininkė gavo Martyno Liudviko Rėzos apdovanojimą už Kuršių nerijos istorijos ir kultūros tyrinėjimą, sklaidą bei garsinimą.

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė didžiulio klaipėdiečių dėkingumo nusipelnė rūpindamasi šeimomis, auginančiomis neįgalius vaikus, jų poreikiais. Ši moteris subūrė profesionalų komandą ir parengė institucinės globos pertvarkos planą, kuriame numatė daugybę paslaugų neįgaliems vaikams ir jų šeimoms. Ji viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo rūpintis atokvėpio paslaugos teikimu tokioms šeimoms.

Profesionali sportininkė, ėjikė Monika Vaiciukevičiūtė pernai pelnė ne vieną Lietuvos ir pasaulio apdovanojimą bei pasiekė kelis Lietuvos rekordus. Klaipėdos universitete įgijusi kūno kultūros ir sporto pedagogikos magistro diplomą mergina kelias vasaras dirbo paplūdimio gelbėtoja, iš mirties nagų išplėšė 11 žmonių. Būdama aktyvi Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos bendruomenės narė mergina suprato, kad didysis jos gyvenimo pašaukimas – padėti žmonėms, todėl ėmėsi studijuoti slaugą.

Mato Baranausko nuotr.

Gydytoja odontologė Girstenė Mineikienė yra daugiavaikė mama. Daugybė darbų namuose jai nesutrukdė kurti savo verslą, įsigijusi patalpas ši moteris pradėjo dirbti viena. Šiandien ji džiaugiasi savo įkurta funkcinės ir restauracinės odontologijos klinika „Aš šypsausi“, suburta profesionalų komanda ir kasmet dvigubėjančiu pacientų skaičiumi.

Šešerius metus Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje referente dirbanti Goda Povilaitytė yra gerai pažįstama šios parapijos tikintiesiems, ji koordinuoja ir inicijuoja projektus, rūpinasi bažnyčios naujienų sklaida spaudoje, radijuje, televizijoje, katalikiškų renginių organizavimu ir jų transliavimu socialiniuose tinkluose. Ji yra ir piligriminių kelionių, stovyklų organizatorė. Šiuo metu savanoriauja ir moko ukrainiečius lietuvių kalbos.

Sveikindamas konkurso dalyves ir laimėtoją Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pratęsė tradiciją padėkoti joms už pasigėrėjimo vertus darbus ir linkėjo kuo geriausios kloties.

Mato Baranausko nuotr.

Pasveikino šalies Prezidentas

Metų klaipėdietės tradicija – Lietuvos Respublikos Prezidento sveikinimas. Šįkart šiltus Gitano Nausėdos žodžius visiems susirinkusiesiems perskaitė renginio vedėjai:

Mielos klaipėdietės, gerbiami konkurso rengėjai ir svečiai, nuoširdžiai džiaugiuosi žinodamas, kad Klaipėdoje gyvena tiek daug aktyvių, veiklių, iniciatyvių moterų, kurios visų pirma galvoja ne apie save, o apie kitą. Kurios siekia gerovės ir augimo visiems: nuo paprasto žmogaus iki visuomenės, nuo savo miesto iki valstybės.

Jau daugiau nei dvidešimtmetį rengiamas „Metų klaipėdietės“ konkursas kasmet įrodo, kad drąsių, talentingų, kūrybingų kandidačių yra kur kas daugiau nei galbūt įsivaizduojame. Ir tai yra puiki žinia mums visiems.

Mes Jumis didžiuojamės!

Žinojimas, jog kažkur šalia yra tos, kurios stengiasi vardan kitų, suteikia ne tik pasididžiavimo ir užtikrintumo. Tai kartu gali tapti – ir dažnai tampa – postūmiu asmeniniams pokyčiams bei iniciatyvai, savanorystei, nuolatiniam paramos teikimui, galiausiai paprastai, šiltai, žmogiškai pagalbai.

Nuo paguodos žodžio tuomet, kai jo labiausiai reikia, iki visaapimančios paramos žmogui, šeimai, bendruomenei. Nuo pagalbos tiems, kurie gyvena šalia, iki paramos tiems, kurie didvyriškai kovoja mūšio lauke Ukrainoje.

Nuoširdžiai dėkoju visoms konkurso dalyvėms už empatiją, atsidavimą, kitiems teikiamą džiaugsmą ir šilumą. Už puoselėjamas vertybes, kurios pačios svarbiausios, tačiau šiandien dėl įvairiausių priežasčių per retai prisimenamos ir skleidžiamos.

Kiekvienai iš Jūsų dėkoju už tai, ką darote. Kiekvienos noriu paprašyti tęsti veiklą su dar didesniu entuziazmu ir užsidegimu. Žinokite, kad esate ypatingos. Žinokite, jog esate mylimos, gerbiamos ir labai reikalingos.

Mes Jumis didžiuojamės!

Balsavo iki paskutinės minutės

Kasmet balsavimas už pasirinktą moterį būna itin aktyvus. Pastaraisiais metais balsai skelbiami kasdien, todėl pretendentes palaikantys klaipėdiečiai gali stebėti šį procesą.

Pagal konkurso taisykles, balsuoti galima trimis būdais. Specialus kuponas, iškirptas iš dienraščio „Klaipėda“ ir užpildytas, prilyginamas 10 balsų. Trumpoji žinutė prilyginama 10 balsų. Paspaudimas internetiniame portale – vienam balsui.

Kadangi kuponai metami į specialias balsadėžes, o jos ištuštinamos tik paskutinę balsavimo dieną, tikrieji balsų skaičiai iki laimėtojos paskelbimo sunkiai nuspėjami.

Šiemet klaipėdiečiai buvo itin aktyvūs, kai kurie teigė nespėję atnešti iškirptų balsavimo lapelių. Prašymai priimti juos po balsavimo pabaigos liko nepatenkinti, čia išimčių nenumatoma.

Pastebėta, kad aktyviausiai balsuota būtent kerpant iš laikraščio kuponus.

V. Jokužytei skirti 49 423 balsai,

M. Vaiciukevičiūtei – 32 952 balsai,

A. Nikolajevienei – 13 552 balsai,

G.Mineikienei – 6 530 balsų,

G. Povilaitytei – 4 764 balsai,

D. Kiseliūnaitei – 2 597 balsai.

Konkursui – ilgiausių metų

Šiemet „Metų klaipėdietės“ renginio garbės mecenatas, remiantis konkursą nuo pat jo pradžios, nekilnojamojo turto valdymo įmonės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas prisiminė pirmuosius konkursus.

„Tada ne vienas abejojo, ar klaipėdiečiai turės ką rinkti kitais ar dar kitais metais. Gyvenimas parodė, kad abejojantys buvo neteisūs. Man nuostabu, kiek negirdėtų pavardžių kasmet perskaitau pretendenčių sąraše, kokių nuostabių darbų daro šios moterys. Mes tikrai turime kuo didžiuotis ir kam padėkoti už visa tai. Todėl tikiu, kad konkursas gyvuos dar labai ilgus metus“, – komisijos susitikimo metu kalbėjo R. Cibauskas.

Mato Baranausko nuotr.

Konkursas kasmet sulaukia didžiulio ne tik dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų, bet ir verslo atstovų dėmesio. Apie tai byloja ilgas rėmėjų bei partnerių sąrašas.

Šiemet konkurso mecenatas yra privačių medicinos paslaugų įstaiga „FI Clinica“.

Pagrindiniai rėmėjai: bendrovė „Švyturys GO nealkoholinis“, Jūrų krovinių kompanija BEGA, įmonių grupė „Litana“.

Konkurso ir renginio rėmėjai: aplinkosaugos uoste sprendimus ir paslaugas teikianti įmonė „Parsekas“, tarptautinė laivybos ir logistikos įmonė DFDS, kardiologijos klinika „Testas“.

Partneriai: įmonių grupė „Stemma group“, lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas „Vakarų medienos grupė“, odontologijos klinika „Vaidenta“, medicinos centras „Lorna“, vienas didžiausių optikos salonų tinklas Lietuvoje „Vizija optika“, ambulatorinė klinika „Nefrida“, „Amberton Hotel group“, Klaipėdos dramos teatras, renginių įmonė „Sekvencija“, bendrovė „Graži gėlė“, įmonės „Antaninis obuolys“, „Mocarela“, „Romdera“.

Daugiau apie Metų klaipėdietės paskelbimo vakarą skaitykite dienraščio „Klaipėda“ šeštadienio numeryje.

Iškilmių vaizdo įrašas:

 

 

GALERIJA

  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
  • Metų klaipėdietė – V. Jokužytė: išgarsino ne tik gimtosios Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą
Mato Baranausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS