Miestas ir universitetas – išvien | kl.lt

MIESTAS IR UNIVERSITETAS – IŠVIEN

Prabilta apie glaudesnę partnerystę tarp miesto savivaldybės ir Klaipėdos universiteto bei pastarojo ateities prisiekus naujajam Seimui.

Universiteto ir savivaldybės atstovai savo santykius ketina įteisinti nauja arba atnaujinta sutartimi, kurią pasirašyti ketina jau artimiausiu metu.

Kaip žinoma, planuojama skirti daugiau dėmesio Menų akademijai, kuri savo ruožtu būtų skatinama prisidėti prie Klaipėdos kultūrinės situacijos gerinimo.

Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas teigė, jog kurti ir palaikyti regiono meninį "klimatą" universitetui nemažai atsieina. Todėl nereikėtų praleisti progos menininkams gerai pasirodyti Klaipėdos, kaip kultūros sostinės, renginių kontekste.

"Studijos Menų akademijoje yra brangios ir universitetui kainuoja didelius pinigus. Tai rodo skaičiai. Net ir nebūdamas pačioje geriausioje finansinėje padėtyje, universitetas priima šią naštą, nes tai yra privalu norint išlikti universaliam ir daugiasričiui. Klausimas, kokie tie menai turi būti? Savivaldybės nariai pasiūlė pasinaudoti Klaipėdos, kaip kultūros sostinės, formuluote. To ir sieksime", – sakė E.Juzeliūnas.

Jis pridūrė, kad Klaipėdos universitetas išliks savarankiškas ir nepriklausomas. Esą šiuo metu daug abejonių kyla tik dėl Šiaulių universiteto.

Klaipėdos universiteto, kitaip nei savarankiško ir atskiro darinio neįsivaizduojantis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas taip pat pastebėjo, kad prie aukštų miesto ambicijų tapti Lietuvos bei Europos kultūros sostinėmis galėtų prisidėti ir universitetas.

"Dvigubai didesnis kultūros finansavimas – aiškus savivaldybės prioritetas. Kalbant apie tai, svarbus vaidmuo tenka menininkų kalvei – Menų akademijai. Turime vienyti jėgas. Nors, žvelgiant į statistiką, Menų akademijos studentai sudaro tik 5 proc. viso universiteto studentų skaičiaus, jos svarba yra neginčytina. Šią jautrią sritį reikia puoselėti. Ir tai turi atsispindėti vienoje sutartyje. Tikiuosi, Lietuvoje daugiau niekam nekils abejonių dėl Klaipėdos universiteto egzistavimo svarbos, nes šiuo klausimu miesto pozicija yra vieninga. Su universitetu esame tarsi Siamo dvyniai", – šyptelėjo miesto galva.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS