Muzikinio teatro rekonstrukcijos pradžia – kitąmet | kl.lt

MUZIKINIO TEATRO REKONSTRUKCIJOS PRADŽIA – KITĄMET

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras be didesnių trukdžių rengiasi artėjančiai teatro pastato rekonstrukcijai. Numatoma, kad statybininkai čia plušėti pradės jau kitąmet. Nors permainos – ne už kalnų, neatmetama, kad iki jų tikėtini ir teisminiai ginčai, lauksiantys rangovų paieškų metu.

Atliko daug darbų

Penktadienį susitikę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Muzikinio teatro direktorius Jonas Sakalauskas aptarė pasiruošimą teatro rekonstrukcijai ir laikiną kolektyvo kraustymąsi į kitą vietą.

Šiuo metu jau atlikta nemažai darbų, beveik pasiekta teatro rekonstrukcijos projekto rengimo finišo tiesioji, po kurio laiko tikimasi pradėti darbų rangovų paieškas.

„Situacija tokia: viskas nubraižyta, inžinieriai suskaičiavę, jau padaryta paties projekto ekspertizė, net sąmata. Po ekspertizės sulaukėme pastabų, todėl, jeigu matysime, kad reikia kažką pakeisti, laukia antras ekspertizės etapas. Tačiau tai yra tik techniniai dalykai. Po mėnesio, manau, galėsime atiduoti savivaldybei tvirtinti šį projektą“, – dėstė J.Sakalauskas.

Numato tukdžių

Po šių procedūrų lauks rangovų paieškos konkursai. Tačiau, anot direktoriaus, praktika rodo, kad šios procedūros dažnai užtrunka, mat jas stabdo vis inicijuojami teisminiai ginčai.

„Visada yra nepatenkintų įstaigų, kurios nelaimi konkursų. Daug šansų, kad bus teisminis procesas, tačiau tai nieko keisto. Tai visiškai normali praktika Lietuvoje“, – pastebėjo J.Sakalauskas.

V.Grubliauskas akcentavo, kad miestas turi patirties įgyvendinant didelius projektus, todėl yra pasirengęs teikti konsultacijas.

Statybos – kitąmet

Teatro vadovas patikino, kad bus ieškoma pajėgaus rangovo, gebėsiančio įgyvendinti 20 mln. eurų projektą.

„Supraskime, kad pastatęs privatų namą nepastatysi teatro. Kvalifikacinės sąlygos ir panašiai – bus didelė diskusijų audra. Mūsų tikslas yra padaryti taip, kad galėtų dalyvauti visi turintys reikiamos patirties“, – teigė J.Sakalauskas.

Nors ir neatmetama, kad rangovų paieškos gali būti nelengvos, tačiau tikimasi, jog statybų aikštelė teatro teritorijoje bus ruošiama jau kitąmet. Tiesa, tai optimistinis planas.

„Dirbame šį sezoną iki galo ir paskui išsikraustysime“, – sakė teatro vadovas.

Iškart pastato nepaliks

Prasidėjus pastato rekonstrukcijos darbams, Muzikinis teatras persikels į Žvejų rūmus.

J.Sakalauskas susitikimo metu atskleidė ir dar vieną idėją. Jeigu ekspertai leistų, teatro darbuotojai pirminių rekonstrukcijos stadijų metu galėtų ir nesitraukti iš administracinio pastato bei teatro bokšto.

Numatoma, kad prasidėjus darbams administracinė teatro dalis čia veiktų dar apie pusantrų metų.

Tačiau orkestras, choras ir artistai statinyje likti tikrai negalės.

„Savivaldybė labai padeda, kad mes atrastume namus Žvejų rūmuose. Jau yra įvykę visi susitikimai, jie mus įsileidžia“, – patikino J.Sakalauskas.

Šiuo metu Žvejų rūmuose vyksta gana intensyvus kultūrinis gyvenimas, todėl visu pajėgumu teatras čia veikti negalės. Kultūros centre planuojama rodyti tik dalį spektaklių.

Likusiesiems planuojama rinktis kitas miesto erdves, kurį laiką dar ketinama išnaudoti ir rekonstrukcijos laukiančiame pastate esančią Kolonų salę.

Pažadėjo pinigų

Direktoriaus teigimu, Kultūros ministerija teatro pokyčiams numatė skirti 2 mln. eurų. Tiesa, juos dar turės patvirtinti naujas Seimas. Tikimasi, kad šios lėšos nebus atšauktos.

Mero teigimu, prieš kurį laiką jam susitikus su premjeru buvo akcentuojamas šis klausimas, todėl tikimasi, kad finansavimo tęstinumas bus užtikrintas ir po rinkimų.

Susitikimo metu pastebėta, kad kartkartėmis apie duotus pažadus verta priminti.

GALERIJA

  • Jonas Sakalauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sveikinu, tik

Būtų gerai, kad rekonstravus Muzikinį teatrą, jis taptų tikrai MUZIKINIU, o ne savo statomomis pjesėmis toliau dubliuotų Dramos teatrą.

Vytautas

Siulau sita pokalbi perkelti i spalio 10d.

Ir dar

truputį ne taip nusirašiau-ne keli nususe tūkstančiai o keli nususe milijonai(buvo žadėta 80)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS