Naujųjų metų sutikimas: klaipėdiečiai nori švęsti be rūpesčių | kl.lt

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMAS: KLAIPĖDIEČIAI NORI ŠVĘSTI BE RŪPESČIŲ

Į duris jau beldžiantis Naujiesiems metams, beveik visose uostamiesčio kavinėse staliukai – rezervuoti. Pastebima tendencija – klaipėdiečiai ir į Klaipėdą atvykę svečiai kasmet renkasi vietas, kur atėję gautų ne tik gardžių patiekalų, bet ir galėtų stebėti šventinę programą su mėgstama muzika, vedėjais ir šokiais.

Muzikos verslo asociacijos valdybos narys ir Renginių industrijos asociacijos tarybos narys klaipėdietis Jevgenijus Sokolovas teigė, kad kad kai kurios senamiesčio kavinės išlieka populiarios ne tik šventiniu laikotarpiu, tad jos jau rezervuotos ir Naujųjų metų sutikimo šventei.

„Labai įvairiai švenčia. Tikrai išlieka populiarus Naujųjų metų sutikimas kavinėse, kurios turi programą. Naujamečio vakaro trukmė – apie šešias–septynias valandas, tad žmonės nori ir pavalgyti, ir pašokti, ir pailsėti. Kavinės, kurios yra populiarios šiaip savaitgaliais, tai jos tikrai beveik visos rezervuotos – jeigu kavinė populiari, ji ir per Naujuosius bus populiari. Gal kiek sunkiau sekasi vietoms, kurios nėra lankomos savaitgaliais, tad jos turi labiau išreklamuoti programą ir turinį“, – sakė pašnekovas.

Anot jo, kavinės, viešbučiai, kitos erdvės Naujiesiems metams siūlo kompleksinę programą, į kurią įeina ne tik koncertas, bet ir pramoginė dalis – siūlomi žaidimai ar kiti užsiėmimai.

Žmonės nori ir turinio, ir niekuo nesirūpinti, ateiti, kur viskas būtų paruošta.

„Jaučiame ir girdime didesnį susidomėjimą nuo trečiadienio. Tie, kurie nepasirūpino iš anksto, aktyviai ieško kur švęsti, bet geriausios, populiariausios vietos jau rezervuotos. Rezervavimas prasidėjo spalį“, – tikino J. Sokolovas.

Pažymima, kad Naujųjų metų šventiniai renginiai vyks ne tik kavinėse ar baruose, bet ir Klaipėdos dramos teatre, „Švyturio“ arenoje, Žvejų rūmuose ir kitur. Į daugelį renginių bilietai jau išparduoti.

Pasak J. Sokolovo, klaipėdiečiai nori šventes pasitikti be rūpesčių – neruošiant maisto ir nesitvarkant namų joms praėjus, tad pasirinkimas švęsti kavinėse jiems – puiki alternatyva.

„Tendencijos išlieka panašios. Žmonės nori ir turinio, ir niekuo nesirūpinti, ateiti, kur viskas būtų paruošta“, – sakė J. Sokolovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS