Nemokamų patalpų era baigėsi: nuomininkai palieka Klaipėdos rotušę | kl.lt

NEMOKAMŲ PATALPŲ ERA BAIGĖSI: NUOMININKAI PALIEKA KLAIPĖDOS ROTUŠĘ

Nuo spalio pradžios įsigaliojus naujam įstatymui, kelis dešimtmečius uostamiesčio rotušėje rezidavę ir nemokamai patalpomis lig šiol naudojęsi Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai šį mėnesį turėtų iš čia išsikelti, nes baigėsi nuomos sutartis, kurios pratęsti nebegalima.

Šią vasarą Seimui pritarus Prezidento vetuotam įstatymui, nemokamų patalpų savivaldybėse turėtų netekti ne tik politinės partijos, bet ir Prekybos, pramonės ir amatų rūmai (PPAR).

Pastarųjų atstovai tada tuo buvo ne itin patenkinti, tačiau tikino, kad "gerbs įstatymo leidėjo galutinį sprendimą ir jį įgyvendins".

Nuspręsta, kad nuomos terminas baigsis, kaip numatyta sutartyse, o neterminuotos sutartys, įsigaliojus įstatymui, turės būti nutrauktos.

Įstatymo pataisos įsigaliojo nuo spalio 1 d.

Išsikelsime, nuomosimės patalpas Klaipėdos centre, bet mes dar neperregistravome būstinės, nepasirašėme priėmimo-perdavimo akto, todėl naujo adreso ir neskelbiame.

Tai liečia ir Klaipėdos PPAR administraciją, įsikūrusią rotušės pastate, Danės gatvėje 17, ir užimančią beveik 193 kv. m patalpas.

Tiesa, kol kas patalpos priklauso Turto bankui, tačiau jau kurį laiką deramasi dėl statinio mainų su uostamiesčio savivaldybe, ir derybos jau gerokai įsibėgėjusios.

Klaipėdos taryba yra priėmusi sprendimus ir su Turto banku raštiškai derinusi, kad mainais už savivaldybei priklausantį pastatą Pievų Tako g. 38 (buvusi stomatologinė poliklinika) miestas gaus iš valstybės Danės g.17 (rotušės pastatą), Vytauto g. 13 ir S. Šimkaus g. 11 pastatus.

Tikimasi šią sutartį įgyvendinti dar šiemet. Tada rotušės pastatas, kuriame reziduoja meras ir jo sekretoriatas, taps savivaldybės turtu, tačiau Klaipėdos PPAR administracija iš čia privalo išsikelti dar šį mėnesį.

Pagal naująjį įstatymą, savivaldybė neturi prievolės šiai įstaigai siūlyti kitų patalpų ir nuomoti jas panaudos pagrindais.

Turto banko patalpų nuomos sutartis su Klaipėdos PPAR galios iki 2020 m. vasario 1 d.

Rūmų administracija teigia jau radusi, kur išsikelti, bet konkretaus adreso neatskleidžia.

"Išsikelsime, nuomosimės patalpas Klaipėdos centre, bet mes dar neperregistravome būstinės, nepasirašėme priėmimo-perdavimo akto, todėl naujo adreso ir neskelbiame. Nauja mūsų būstinė bus netoli uosto, todėl visiems klientams bus patogu, kaip buvo iki šiol", – tikino Klaipėdos PPAR direktoriaus pavaduotoja Vida Kažuro.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kirviui

Tavo namas yra tavo ar miesto?

Na pasakykite

ar ne apsurdas kai ta pati patalpa stovės nenaudojama? Ir kiek tokių Klaipėdoje? IŠTISI NAMAI METŲ METAIS TUŠTI STOVI!!! Tikrai čia kap kad mano baba sako - ,,ekonomiška ekonomika"

klp

tikiuosi nebus kaip su policijos ir centrinio pasto pastatais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS