Nusidriekė deklaruojančiųjų klaipėdiečių eilės | kl.lt

NUSIDRIEKĖ DEKLARUOJANČIŲJŲ KLAIPĖDIEČIŲ EILĖS

Liko vos kelios dienos metinėms gyventojų pajamų ir turto deklaracijoms pateikti. Klaipėdiečiams, dar neatlikusiems šios prievolės, teks apsišarvuoti kantrybe laukiant eilėje.

Artėjant deklaravimo pabaigos terminui, kuris numatytas gegužės 2-ąją, Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) Klaipėdos skyriaus specialistai darbuojasi visu pajėgumu.

Kaip paaiškėjo, maždaug penktadalis miestiečių niekur neskuba.

Iki vakar dienos metines pajamų deklaracijas pateikė apie 54 tūkst. klaipėdiečių, 3 tūkst. turto deklaracijų bei apie 13 tūkst. prašymų dėl paramos skyrimo.

Kol kas uostamiesčio gyventojams grąžinta apie 1,8 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio permokų.

Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė teigė, jog įprotis atidėlioti deklaravimą iki paskutinių dienų išliko ir šiemet.

"Tradiciškai deklaravimo laikotarpiu atvyksta iki 700 žmonių per dieną, kurių didžioji dalis konsultuojami deklaravimo klausimais, o šią savaitę – pirmadienį ir antradienį – aptarnauta iki 900 žmonių kasdien", – komentavo pašnekovė.

Kaip sakė Klaipėdos AVMI atstovė spaudai Laima Domarkienė, siekdama kuo greičiau aptarnauti gyventojus, įstaiga konsultavimui sutelkė maksimalias darbuotojų pajėgas.

Esą kiek laisvesnės – rytinės ir vakarinės valandos.

"Svarbu, kad visi gyventojai, kuriems reikia specialisto pagalbos, jos sulauktų. Kasmet, prasidėjus ir baigiantis deklaravimui, matome didelį žmonių antplūdį. Tik į pavakarę eilės sumažėja. Tačiau kad ir kiek lankytojų būtų, esame pasirengę aptarnauti visus", – tikino L.Domarkienė.

Esą darbas pradedamas anksčiau, konsultuojama be pietų pertraukos, taip pat aptarnavimo padalinio centre, atskiroje salėje, papildomai įrengta kompiuterizuotų darbo vietų.

Jose, gelbstint budinčiam specialistui, galima deklaruoti savarankiškai.

Be to, Mokesčių inspekcijos darbuotojai visoje šalyje vyko į bibliotekas, seniūnijas, policijos komisariatus, didžiąsias turgavietes, lankė karius, padėdami teisingai užpildyti ir laiku pateikti deklaracijas.

Anot L.Domarkienės, jei gyventojai nespės atlikti prievolės iki gegužės 2-osios, galės tai padaryti ir vėliau. Tačiau tuomet gali tekti mokėti delspinigius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS