Parama maistu klaipėdiečiams tik vasarį | kl.lt

PARAMA MAISTU KLAIPĖDIEČIAMS TIK VASARĮ

Jau po poros savaičių skurdžiai gyvenantys klaipėdiečiai gaus paramą maisto produktais. Daviniai į sandėlius bus atgabenti tik paskutinėmis šio mėnesio dienomis, nors į sostinę jie atkeliavo prieš kelias dienas. Uostamiestis – paskutinis taškas, kurį pasiekia maisto produktai.

Šįkart maisto daviniai atiteks tiems klaipėdiečiams, kurie prašymus paramai gauti savivaldybei pateikė dar pernai. Už praėjusius metus parama maistu bus dalijama Sandėlių g. 56.

Čia maisto davinius bus galima pasiimti vasario 2–13 d. Punktas dirbs visomis darbo dienomis nuo 10 iki 14 val., išskyrus ketvirtadieniais. Šią dieną gavėjai laukiami 14–18 val.

„Savivaldybė jau priima prašymus paramai gauti šiais metais. Tie, kurie juos pateiks iki vasario 15 d., spės į pirmąjį ratą ir davinius galės pasiimti jau kovą“, – paaiškino maisto dalijimą organizuojančios įstaigos „Maisto bankas“ Klaipėdos regiono padalinio vadovas Raimondas Danupas.

Vasario pradžioje lauknešėlius gaus 6 256 klaipėdiečiai. Kiekviename maisto davinyje bus cukraus, aliejaus, kondensuoto pieno bei du vienetai greitai paruošiamų makaronų.

Pašnekovo teigimu, paramos gavėjų skaičius per metus vis paauga, tačiau pastebimas bendro remiamų klaipėdiečių skaičiaus mažėjimas.

Maisto produktų siunta į Lietuvą atkeliavo jau prieš kelias dienas, tačiau uostamiestį ji pasieks tik šio mėnesio pabaigoje.

Taip yra todėl, kad maisto daviniai atvežami į Vilnių ir iš ten skirstomi į kitus miestus. Klaipėda yra vienas paskutinių taškų.

Vos tik išgirdę apie šalį pasiekusius maisto produktus, klaipėdiečiai paramos dalytojus apibėrė klausimais. Kiekvieną domino, kada maistą bus galima pasiimti.

„Žmonės jau atakuoja mus ir teiraujasi, kada galės gauti paramą, nes jau skelbiama, kad ji pasiekė Lietuvą“, – pastebėjo padalinio vadovas.

Siunta su paramos produktais uostamiestį pasieks sausio 29-ąją, tada per porą dienų ji bus sutvarkyta ir paruošta išdalyti.

Tikimasi, jog eilių prie punktų nesusidarys, mat bus pasitelktos gausios savanorių pajėgas.

„Pirmosiomis dienomis paprastai būna daugiau žmonių. Gali tekti palaukti keliolika minučių, bet stengsimės viską atlikti operatyviai“, – patikino R.Danupas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS