Pareigūnai klaipėdiečiams dalijo atšvaitus ir priminė, kad juos segėti – itin svarbu | kl.lt

PAREIGŪNAI KLAIPĖDIEČIAMS DALIJO ATŠVAITUS IR PRIMINĖ, KAD JUOS SEGĖTI – ITIN SVARBU

  • 1

Ankstų sausio 6-osios rytą Klaipėdos miesto policijos komisariato bendruomenės pareigūnai ties gana avaringa Taikos pr. ir Kauno g. sankryža vykdė tikslinę priemonę, kurios tikslas mažinti atvejų, kai asmenys eidami keliu tamsiuoju paros metu nenaudoja matomumą gerinančių priemonių – atšvaitų, šviečiančių žibintų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.

Pareigūnų teigimu, tik apie trečdalis sutiktų klaipėdiečių dėvėjo atšvaitus ir juos buvo prisisegę teisingai. Jų neturėjusiems pareigūnai atšvaitus dalijo, dar kartą priminė, kodėl juos dėvėti yra itin svarbu. 

Atšvaito nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30–50 metrų atstumu, tuo metu jį segintis pastebimas jau už 150 metrų. Teigiama, kad neapšviestu keliu einančiajam be atšvaito  rizika pakliūti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus. Atšvaitai visuomet turi būti kabinami dešinėje pusėje, geriausia kad jie švytuotų ar tabaluotų ties pėsčiojo keliais, atšvaitų juosteles reikėtų dėti ties riešais, ir ant blauzdų. Patikima priemonė yra ir liemenė su šviesą atspindinčiais elementais.

Priemonės metu pareigūnai stebėjo, ar pėstieji ir dviratininkai nepažeidinėja Kelių eismo taisyklių (KET). Viena moteris buvo sudrausminta, nes gatvę ketino kirsti degant raudonam šviesoforo signalui. Dar du pėstieji įspėti, nes ėjo dviračiams skirtu taku.

Penktadienį analogišką priemonę Klaipėdos bendruomenės pareigūnai vykdys pietinėje miesto dalyje – ties Vingio g. ir Smiltelės g. sankryža.

Pareigūnai ragina rūpintis saugumu – atšvaitas gali išgelbėti jūsų gyvybę!

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bloga praktika

Kiekvienais metais tas pats..baudas dalint reikia tada žmonės patys pasirupins o ne lauks kada gaus dykai ir po kiek laiko numes į kibirą tą atšvaitą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS