Paspirtukų sezonas nesibaigia ir žiemą | kl.lt

PASPIRTUKŲ SEZONAS NESIBAIGIA IR ŽIEMĄ

Ir žiemą klaipėdiečius erzina paspirtukininkai. Nors šiuo metu jų gatvėse mažiau negu pavasarį ar vasarą, vienas kitas dar pasitaiko ir, anot gyventojų, trukdo takais vaikštantiems žmonėms.

Klaipėdietis pasakojo, kaip jį nustebino prieš kelias savaites paspirtuku per sniegą važiavęs vyriškis. Pasak jo, vyras net nesistengė pristabdyti ir kėlė pavojų slidžiu šaligatviu ėjusiems garbaus amžiaus klaipėdiečiams.

„Negana to, kad vasarą paspirtukų gatvėse apstu, dar atsiranda tokių, kurie visu greičiu lekia ir žiemą. Toks įspūdis, kad jie nemato takais vaikštančių žmonių. Vienos poros vos nepartrenkė Turgaus g. važiavęs paspirtukininkas. Visi praeiviai turėjo staigiai pasitraukti, kad ponui būtų vieta pravažiuoti“, – pasakojo Leonidas.

Kitas gyventojas „Facebook“ paskyroje „Tvarkau Klaipėdą“ įkėlė „Bolt“ paspirtuko nuotrauką su prierašu.

„Žiema pasibaigė, ištirpo sniegas, bet va, piktžolės ant takelių sužydėjo“, – rašė po anonimo kauke pasislėpęs komentatorius.

Negana to, kad vasarą paspirtukų gatvėse apstu, dar atsiranda tokių, kurie visu greičiu lekia ir žiemą.

Tačiau „Bolt“ atstovas spaudai Mantas Čižas teigė, kad šių paspirtukų Klaipėdoje šiuo metu apskritai nėra, tuo įsitikinti galima pasinaudojus programėle.

„Atsidarykite programėlę ir pabandykite susirasti paspirtuką. Mes esame „išėmę“ šią paslaugą, visi paspirtukai yra surinkti žiemos sezonui. Lapkričio paskutinėmis dienomis pradėta rinkti, o gruodžio pirmosiomis viskas pabaigta“, – paaiškino pašnekovas.

Į gatves „Bolt“ paspirtukai bus sugrąžinti veikiausiai kovą su galimybe juos vėl deaktyvuoti, jeigu staigiai pasikeistų oro sąlygos – prasidėtų snygis, plikledis ar panašiai.

Tačiau klaipėdiečiai, turintys savo paspirtukus, jais važinėja ir dabar, nepriklausomai nuo oro sąlygų.

Elektrinių paspirtukų vairuotojams maksimalus leistinas greitis nuo 2024-ųjų bus nebe 25 km/val., o 20 km/val.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus duomenimis, šiemet nuo spalio 1 d. iki gruodžio 27 d. Klaipėdoje yra surašyta 11 administracinio nusižengimo protokolų dviračių ir paspirtukų vairuotojams už vairavimą esant neblaiviems (pagal Administracinių nusižengimų kodekso 428 straipsnio septintą ir aštuntą dalis). Pranešama, kad iš viso 2023 m. registruota 12 įskaitinių eismo įvykių, kuriuose dalyvavo dviračių ar paspirtukų vairuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Marijus

Ei, kur tos lygių teisių gynimo pupytės ir pupuliukai? Kodėl nereikalauja šitiems lakstūnams žieminių padangų? Kaipbir dviračiams... Motocikli i kus gi remia prie sienos. KET ir vėl tik mulkiams eiliniams galioja?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS