Iš pliažo – lyg iš Kauno | kl.lt

IŠ PLIAŽO – LYG IŠ KAUNO

Dvi valandos – tiek iš Pirmosios Melnragės paplūdimio į namus pietinėje miesto dalyje truko dviejų klaipėdiečių kelionė. Moterims išvažiavus, maršrutinio taksi dar liko laukti apie 40 žmonių.

Dvi valandos – tiek iš Pirmosios Melnragės paplūdimio į namus pietinėje miesto dalyje truko dviejų klaipėdiečių kelionė. Moterims išvažiavus, maršrutinio taksi dar liko laukti apie 40 žmonių.

Atvažiavo pilni

Tvyrant karštiems orams, nemaža dalis klaipėdiečių ir miesto svečių į paplūdimius traukia vakare, kai šiek tiek atvėsta.

„Pamėgome leisti vakarus prie jūros. Dieną – per karšta. Tokių kaip mes yra daug“, – pasakojo uostamiestyje gyvenanti moteris.

Užvakar klaipėdietė su savo drauge paplūdimį paliko apie 20 val. Moterims net nedingtelėjo, kad kils problemų dėl kelionės namo. Kad būtų greičiau, jos nusprendė važiuoti maršrutiniu taksi.

„Net nustebome, kai pamatėme eilę. Be to, nuo molo atvažiuojantys maršrutiniai autobusai buvo pilni. Stotelėje Pirmosios Melnragės centre jie geriausiu atveju paimdavo vos du žmones“, – tvirtino moteris.

Klaipėdietėms maršrutinio taksi teko laukti apie valandą. Moterims įlipus, kitos transporto priemonės liko laukti dar apie 40 žmonių.

„Buvo gaila žiūrėti į mamas su vaikais. Vienai jų užleidome vietą, o pačios likome stovėti maršrutiniame taksi. Tiesiog labai norėjome pasiekti namus“, – pasakojo moteris.

Turėtų reaguoti į situaciją

Pasak klaipėdietės, namus ji pasiekė po 22 val.: „Kelionė iš pliažo truko apie dvi valandas. Kaip iš kokio Kauno“.
Moteris tvirtino, kad belaukdamos maršrutinio taksi su drauge pamatė atvažiuojantį autobusą, tačiau suabejojo, ar spės nubėgti iki stotelės. Kito laukti reikėjo apie 40 min.

„Vakarais ir autobusai yra sausakimši. Suprantu, kad jų grafikus gal ir sudėtinga pakoreguoti, tačiau kodėl dažniau nevažiuoja maršrutiniai taksi? Jie juk gali reaguoti į situaciją ir žmonių srautus. Net neįsivaizduoju, kada išsiskirstė visi sekmadienio vakarą maršrutinio taksi laukę žmonės“, – teigė moteris.

Savivaliauti negali

Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkas Airidas Tamavičius pabrėžė, kad vežėjai negali važiuoti, kaip nori.

Maršrutiniai autobusai kursuoja pagal iš anksto numatytus ir su savivaldybe suderintus grafikus. Priešingu atveju jiems gresia nuobaudos.

Keisti tvarkaraštį jie turi galimybę kartą per metus, tačiau ši procedūra užtrunka pakankamai ilgai. Be to, vežėjai minėta galimybe jau yra pasinaudoję. Vasarą jie dirba ilgiau – iki vidurnakčio ir kursuoja dažniau.

„Žmonių srautai vakarais padidėjo dėl karštų orų. Negalime taip operatyviai reaguoti ir suderinti naujus grafikus. Dirbame pagal sutartyje numatytas taisykles. Užsiimti saviveikla ir išleisti daugiau mašinų į darbą negalime“, – pabrėžė pirmininkas.

Suderinti grafikus užtrunka

Anot A.Tamavičiaus, esant didesniems keleivių srautams, vežėjai norėtų dirbti ilgiau. Jo įsitikinimu, žmonės turėtų progą daugiau uždirbti, o ir keleiviai būtų patenkinti.

„Tai ne nuo mūsų priklauso. Inicijuosime pakeitimus, suderinsime, o orai ims ir pasikeis – tada vėl viskas iš naujo. Paprasto sprendimo tokioje situacijoje nėra, galime tik apgailestauti. Dabar didžiausia problema tampa keleivių srautai nuo 20 iki 21 val., kai visi iš pliažo pradeda plūsti namo“, – teigė pirmininkas.

A.Tamavičius prisiminė, kad anksčiau maršrutinių taksi vairuotojams dirbti būdavo paprasčiau. Jie paskambindavo ir į darbą išvažiuodavo daugiau mašinų.

„Dabar tai neįmanoma. Žinoma, būtų gerai, kad turėtume kokią nors išimtį ir galėtume reaguoti į keleivių srautus, tačiau kaip tai reikėtų apibrėžti savivaldybės dokumentuose, nelabai įsivaizduoju. Per Jūros šventę yra pasirašomas įsakymas, kad galime dirbti be grafiko, kol bus išvežioti žmonės“, – dėstė pirmininkas.

Žadėjo įvertinti situaciją

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, kad karštos dienos tikrai turi įtakos keleivių srautams.

„6-uoju numeriu pažymėtų maršrutinių taksi kursavimą esame padažninę, tačiau karščiai daro savo. Kad pakeistume grafikus, turime gauti vežėjo prašymą“, – aiškino skyriaus vedėjas.

Be to, R.Mockus abejojo, kad vežėjams užtektų transporto priemonių važiuoti dažniau.

„Aptarnauja tiek, kiek leidžia pajėgumai. Gali padažninti grafikus, bet nebus tiek dirbančiųjų. Žiūrėsime, ką galime padaryti“, – sakė skyriaus vedėjas.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Liuda

Bet savivaldybei savo darbo grafiką paankstinti, jokių problemų. Juk ten irgi žmonės dirba, ir jiems norisi vasarą, po darbo, prie jūros ...

miestietė

Atrodo,kad merija tam ir yra,kad tik ką sugalvoti kaip pakenkti žmonėms.O gal ten per daug sėdi valdininkų,kad tokį paprastą klausimą reikia ilgai derinti.Jei nesugeba patenkinti žmonių poreikų autobusų parkas,tai kokio velnio lenda prie mikriukų?Parvažiuoti iš Šilutės plento reikia taip pat nemažai laiko,nes 5 maršruto autobusai važiuoja dideliais intervalais,mikriukus sunaikino.

visiems

padėkokit senmergei Simonavičiutei... ji padarė tvarką vėšajame transporte
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS