Po fejerverkų lietaus Klaipėdoje – pasipiktinimas | kl.lt

PO FEJERVERKŲ LIETAUS KLAIPĖDOJE – PASIPIKTINIMAS

Klaipėda Naujametinę naktį net drebėjo nuo fejerverkų garsų. Išaušus kitam rytui, daugelis gyventojų su siaubu žvalgėsi pro langus – kiemuose žolynai ir šaligatviai liko nukloti iššautų fejerverkų pakuočių likučiais.

„Tie, kas šaudėt, būkite malonūs, šiandien susirinkite šiukšles“, – taip į kaimynus feisbuke kreipėsi viena gyventoja.

Tokia pastaba iš karto įsiutino dalį sunkiai galvas pakeliančių gyventojų.

Kai kurie ėmė piktintis, esą kodėl yra čia varomi į kiemą rinkti pakuočių.

„Kas šaudė, dabar miega arba su pagiriomis kovoja. Teks rinkti kažkam kitam“, – pošventinę situaciją liūdnai apibendrino viena gyventoja.

Kažkas ėmė postringauti, kad jei tik visi ims rinkti šiukšles, tai kiemsargiai liks be darbo. Neva užsienyje visi tik ir mėto atliekas pro langus, nes privalu aprūpinti darbu šlavėjus ir tvarkytojus.

Į tokius svaičiojimus sureagavo ne vienas klaipėdietis. Žmonės tikino, kad viešose erdvėse nedera iš viso šiukšlinti.

„Vieniems yra skirtumas tarp bendro kiemo ir unitazo, kitiems ne. Džiaugiuosi, kad daugumai vis tik yra“, – pastebėjo viena gyventoja.

„Žmonės bando iš ryto save susirinkti, o čia apie fejerverkus“, – intensyvaus šventimo pasekmėmis skundėsi vienas klaipėdietis.

Tačiau, pasirodo, kad tarp miestiečių yra ir tvarkingų žmonių.

„Ne visi tokie. Pro langą mačiau – tvarkingai pašaudė, sudėjo viską į maišelį ir į šiukšlinę. Nedaug tokių, bet gerai, kad nors truputį smegenų puodynėje yra“, – pastebėjo viena gyventoja.

Pastabas kaimynams dėl paliktų pakuočių išreiškę gyventojai sulaukė vieno kaimyno pamokslo.

„Aš nesuprantu, senais laikais visi šaudydavo, visiems buvo linksma, iš ryto pilna būdavo išmėtyta tu dėžučių, bet niekas nepyko, niekas neverkdavo. O dabar atsirado „Facebook“, ir prasidėjo. Tai balandis ne ten pašiko, tai dar kažkas. Ir iškart viską – į „Facebook“, – pasisakė gyventojas.

Dar vienas uostamiesčio gyventojas piktinosi tais, kurie Naujuosius metus sutinka ne vidurnaktį, o 23 val. pagal Maskvos laiką.

„Tai čia tie, kurie laukia Putlerio „išvaduotojo“, – pastebėjo kitas gyventojas.

O štai dar kitam klaipėdiečiui parūpo kur kas opesnė problema – šunų išmatų nesusirenkantys piliečiai.

Diskusiją internete užbaigė iškalbinga vieno klaipėdiečio pastaba – „apsišaudėliai“.

Veikiausiai taip žmogus apibūdino tuos, kurie kiemą paliko apdergtą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kiaulės šventė,

kur šiko,ten paliko.Deja,tvarkos supratimo srityje esame apgailėtiname lygyje .

to>ir

Eikit permiegokite išnaujo :) kne ta galva iš lovos išlipote.

>ir

Ne apie tai straipsnis. Niekam neįdomu , kad pripi.ot . Svarbu tai , kad prišikot ir palikot. Jei tas fejerverkas pilnas sveria daugiau , nei tuščias , tai jį lengva iš namų atvilkti , bet po to laaaabai sunku iki konteinerio nunešti , kurie stovi vos ne ant kiekvieno kampo? Tas pats su putojančio myžalo buteliais. Pilna nešti lengva , tuščia nunešti sunku ? Pyst , prie namo kampo ar ant gatvės! Apsišikėliai tokie esat , kad baisu . Dar jie apie užsienį kalba. Tokioj Šveicarijoj jau keliatūkstantines baudas buduliai mokėtumėt . Ir niekam ten neįdomu būtų , kad Naujieji metai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS