Politikai smarvę užuodžia nevienodai? | kl.lt

POLITIKAI SMARVĘ UŽUODŽIA NEVIENODAI?

Klaipėdiečių skundai, kad miesto pakraštyje veikianti biodyzelino gamykla smarvėje paskandina artimiausius mikrorajonus, kai kuriems uostamiesčio politikams atrodo sunkiai tikėtini. Gamykloje apsilankę vieno savivaldybės komitetų nariai tikino stiprių kvapų nejutę.

Klaipėdiečių skundai, kad miesto pakraštyje veikianti biodyzelino gamykla smarvėje paskandina artimiausius mikrorajonus, kai kuriems uostamiesčio politikams atrodo sunkiai tikėtini. Gamykloje apsilankę vieno savivaldybės komitetų nariai tikino stiprių kvapų nejutę.

Klaipėdoje aktyviai imamasi spręsti ne vienerius metus pietinių miesto rajonų gyventojus kankinančią smarvės problemą.

Miesto vadovai jau buvo susitikę su Klaipėdos prieigose veikiančių ir galinčių tapti taršos šaltiniais bendrovių vadovais, spėta susėsti ir prie derybų stalo.

Nors bendradarbiavimas su bendrovėmis ir vyksta, padėtis žinoma, tačiau neseniai savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narė Ligita Girskienė panoro nuvykti į vieną ten veikiančių gamyklų ir pati pamatyti gamybos procesą bei užuosti jo metu išsiskiriančius kvapus.

Tuomet ne visi komiteto nariai pritarė kolegės siūlymui, motyvuodami tuo, jog dar vienas apsilankymas tuo metu, kai jau ieškoma išeičių, nieko nepakeis.

Vis dėlto vakar minėto komiteto nariai nuvyko į biodyzelino gamyklą „Mestilla“.

Po apsilankymo komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila prisipažino nosį riečiančių kvapų nejutęs.

„Vienoje vietoje pajutome kvapelį, tačiau jis neturėtų daryti įtakos miesto kvapams. Įmonė stengiasi. Sunku patikėti, kad tokie kvapai galėtų būti juntami mieste. Negaliu būti advokatas, tačiau tai, ką pamatėme, mane įtikino“, – teigė A.Vaišvila.

Tačiau panašu, kad ne visi politikai vienodai išlavinę savo uoslę. Išvyką inicijavusi L.Girskienė patikino smarvę užuodusi pakankamai stiprią. Ji neabejojo, kad ši juntama ir gyvenamuosiuose rajonuose.

„Pirmininkas net nėjo į tą pusę, kur buvo kvapas, jis tiesiog stovėjo. Kvapas buvo ir jį užuodėme. Jis sakė netiesą“, – rėžė politikė.

Anot jo, priemonės, mažinančios užterštumą įvairiais kvapais, yra veiksmingos, todėl tikimasi, kad per kelerius metus smarvę pavyks sumažinti iki minimumo.

Gamyklos atstovė politikus patikino, kad bendrovė prieš porą metų jau ėmėsi šimtatūkstantinių investicijų ir siekia užtikrinti kuo mažesnę taršą kvapais.

GALERIJA

  • Politikai smarvę užuodžia nevienodai?
  • Politikai smarvę užuodžia nevienodai?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

valio

man labai patinka Tarybos narė L.Girskienė , jei ji viena "sukėlė ant kojų" valdančiuosius . Miestą valdantieji liberalai ir kiti, netekę amo ! RK baigia užsikomentuoti ..nes kaip rašo , KAŽKOKIA Girskienė DRĮSO norėti išvažiuojamojo posėdžio, kurio metu aplankė ir Debreceno aikštę ! Aš manau , seniai laikas politikams ir valdininkams pasidairyti po miestą , "pasiuostinėti" ir pasižvalgyti ten kur gyvename mes, eiliniai miestiečiai . Daugelis valdininkų gyvena užmiestyje ir net mokesčių nemoka Klaipėdai ( vieša informacija) , todėl ir nežino kuo „kvėpuojame“ ir kaip norime gyventi . Ar tai blogai, kad politikai realiai , o ne kabinete pamatė situaciją ? Jei RK atrodo , kad tai blogis , tada jo nuomonė labai labai liberali , tik kaip ji padeda mums – miestiečiams ? RK, L.Girskienę į Tarybą išrinko klaipėdiečiai , todėl mano nuomone , ją vadinti KAŽKOKIA yra daugiau nei nepagarbu , net ne tik Girskienės atžvilgiu , bet ir rinkėjų . Labai liberalu ....

Sigitas

Gamykloje apsilankę vieno savivaldybės komitetų nariai tikino stiprių kvapų nejutę. Tiesiog kliedesiai tų komitetų narių kurie neva nejutę tos skleidžiamos smarvės. Gal Vaišvilą ištrauktų iš nosies kamštukus tada pajustų. Keistą tai kai komisijai atvažiuojant UAB "MESTILLA" savo sklaeidžiama dvoką-taršą sumažino iki min.. O komisijai išvažiavus kranus atsuka ir doką-taršą paleidia vėl.

RK.

Ko kažkokia Girskienė klykdama reikalavo išvažiuojamojo posėdžio? Ką ji tikėjosi ten pamatyti? Ar ji turi teršimo duomenis, ataskaitas? Ne, kam jai duomenys, nes vis tiek jų nesuprastų. Užtat dabar apie ją parašė laikraščiai, nenustebčiau, jei ta Ligita ar kaip ten jos vardas kandidatuos į Seimą. Dabar dergsis visokiais būdais, kad tik galėtų pasiviešinti už mūsų visų pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS