Prie rekonstruotos gatvės uostamiestyje – „dovanos“ | kl.lt

PRIE REKONSTRUOTOS GATVĖS UOSTAMIESTYJE – „DOVANOS“

Klaipėdiečių džiaugsmą dėl rekonstruotos Klemiškės gatvės temdo neatsakingų keturkojų šeimininkų elgesys. Šalia jos, ant šaligatvio, guli paliktos „dovanos“, jos pastaruoju metu praeiviams akis bado ypač dažnai.

Klaipėdiečiai dar rugsėjį džiaugėsi, kad Klemiškės gatvė – pagaliau sutvarkyta. Taip pat buvo rekonstruotos ir Joniškės, Šienpjovių gatvės.

Tačiau dar neprabėgus visam mėnesiui, žmonės pastebėjo, kad būtent palei Klemiškės gatvę savo augintinius vedžiojantys šeimininkai nesusirenka šunų ekskrementų. Tvarkingoje aplinkoje tokie vaizdai tiesiog siutina.

„Šiandien ėjau pasivaikščioti mūsų gražia gatve ir susinervinau. Tokie dideli šunų „kakiai“ ant šaligatvio. Krūvomis! Būkite geri, susirinkite savo augintinių mėšlą. Fui, kaip negražu. Net keliose vietose!“ – „Facebook“ grupėje „Paupiai. Klaipėda“ skundėsi viena gyventoja.

Įrašas buvo skirtas konkrečiam asmeniui. Dėl to, kas galėtų tokias „dovanas“ palikti, moteris teigė turinti įtarimų.

Į jos įrašą sureagavo ir Paupių seniūnaitė Rasa Arcišauskienė.

„Deja, ne visi gyvūnų augintojai suvokia, kad gyvūnams išsituštinus nedelsiant privaloma surinkti ekskrementus. Paupių rajono gatvių, tame tarpe ir naujutėlaitės rekonstruotos Klemiškės g. šalikelės, tampa šunų „šikyklomis“. Ekskrementai ne tik teršia aplinką, bet yra ir pavojingi žmonėms dėl infekcijų kilimo. Aplinkos ministerijos išaiškinimu, naminių gyvūnėlių ekskrementus, sudėtus į maišelį, galima išmesti į mišrių atliekų konteinerius“, – priminė seniūnaitė.

Ji taip pat pridūrė, kad pasikartojus tokiems veiksmams, gyventojai galėtų fotografuoti ar filmuoti teršėjus ir jų veiklą viešinti.

„Jei norime gyventi gražioje aplinkoje, kurioje vaikai bėgiodami neįliptų į „tortą“, jei norime, kad žydėtų gėlės, o ne akis badytų „dovanėlės“, būkime neabejingi tam blogiui“, – kvietė R. Arcišauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

stanislovas

Jeigu augintinis vedžiojimo ant ilgo pavadėlio jis niekuomet ne šiks ant šaligatvio,asfalto,tai gyvūnu prigimtis,lohai tingi šuniukus pavesti toliau ir ant ilgesnio pavadėlio

Agota

Jei turi gyvūną,tai turi ir malonumą,ir pareigą Kodėl mylėdamas gyvūną kaip šeimos narį,tau bjauru rinkti jo šūda?juk tau malonumas, kai šuo laižo savo užpakalį ,o paskui tavo veidą? O šūdas gyvūno- šlykštu? .

777777

Kas neturi ką veikti lai įsikiša pirštus į sikna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS