Prižiūrėtojai įrenginį sukonstravo patys | kl.lt

PRIŽIŪRĖTOJAI ĮRENGINĮ SUKONSTRAVO PATYS

Paplūdimių prižiūrėtojai išradingi – sukonstravo specialų įrenginį, kuris palengvina darbą šalinant nendres iš pliažų. Šį pavasarį šie augalai gausiai nuklojo Melnragės–Girulių paplūdimius.

Išbandė ir tobulino

"Kai dvi dienas vyrai šakes pakilnojo, atsirado minčių ir kūrybiškumo", – šmaikštavo biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Vadovas tvirtino, kad įstaigos darbuotojai, atsakingi už paplūdimių valymą, labai išradingi. Jie patys sukonstravo įrenginį, kuriuo grėbiamos nendrės.

Jis buvo suvirintas iš metalinių konstrukcijų. Įrenginiui buvo panaudoti 27 strypai.

"Vyrai patys mechanizmą išbandė, vėliau tobulino. Jie tikrai nagingi", – pripažino vadovas.

Pasak direktoriaus, įrenginį bus galima panaudoti ne tik nendrėms, bet ir dumbliams, kurie išmetami vasarą ir rudeniop, kitoms žolėms surinkti.

"Kai kurių darbų tikrai neatliksi jokia technika. Reikia surinkti šiukšles, ištraukti maišus iš konteinerių, juos ištuštinti, įdėti naujus. Be rankų darbo neapsieisi. Tačiau, kur įmanoma, reikia panaudoti ir techniką", – pabrėžė vadovas.

Dirbo iki vėlaus vakaro

V.Urbono teigimu, šiemet ypač daug nendrių išmesta Melnragės–Girulių paplūdimiuose. Smiltynėje jų beveik nėra, tik prie molo. Čia daugiau mėtosi įvairių pagalių, rąstų.

Direktorius patvirtino, kad skubama surinkti nendres, jog šių neužpustytų smėlis. Priešingu atveju bėdų kils vasaros sezonu.

"Jei smėlis nendres užpustys, jos pradės lįsti vėliau. Poilsiautojai piktinsis ir bus daugiau vargo. Dėl to skubame surinkti. Kelias dienas dirbome iki vėlaus vakaro", – pasakojo vadovas.

Nendrės buvo kuopiamos, naudojant du traktorius. Vienas rinko jūros išmestas "dovanas", kitu šios buvo vežamos iš paplūdimio.

Laukia miestiečių pagalbos

Į pagalbą buvo kviečiami ir miestiečiai, tačiau daug norinčiųjų neatsirado.

Darbų tikrai užteks.

"Norėjo padirbėti buvę ir norintieji dirbti gelbėtojais, bet dauguma jų – studentai. Darbo dieną jie nelabai galėjo prisidėti. Balandis Klaipėdoje paskelbtas švaros mėnesiu. Tikimės, kad norinčiųjų tvarkyti paplūdimius dar atsiras. Darbų tikrai užteks", – garantavo vadovas.

Ketinantieji tvarkyti paplūdimius gali registruotis telefonu +370 655 59 751. Susidarius didesnei grupei, bus paskirtas laikas.

Paplūdimiuose surinktos nendrės kol kas vežamos į Girulių aikštelę ir kraunamos į krūvą. Vėliau jas surinks rangovai ir išveš į žaliųjų atliekų aikšteles.

"Sukonstruotas įrenginys geras ir tuo, kad sugrėbia tik nendres. Smėlis išbyra. Tačiau kartais pasitaiko ir kokia nors šiukšlė. Tad atrenkame, nes tarp žaliųjų atliekų tokių jų negali būti", – darbo specifiką paaiškino direktorius.

GALERIJA

  • Prižiūrėtojai įrenginį sukonstravo patys
  • Prižiūrėtojai įrenginį sukonstravo patys
  • Prižiūrėtojai įrenginį sukonstravo patys
  • Prižiūrėtojai įrenginį sukonstravo patys
"Klaipėdos paplūdimiai" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neužtenka...

Vien surinkti paviršines šiukšles. Reikia išakėti, išpūrenti ir dar kartą surinkti iškastas šiukšles...

Zita

Per tiek metu galima buvo isigyti ir smeli valancias masinas ,paskelpkit akcija ,gal miestieciai susides .

Anonimas

Šaunuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS