Rudeninių šiukšlių palieka ir gyventojai | kl.lt

RUDENINIŲ ŠIUKŠLIŲ PALIEKA IR GYVENTOJAI

Nors klaipėdiečiai skundžiasi esą miesto tvarkdariai neišveža maišų su  lapais, tačiau švara besirūpinantys specialistai tikina, jog neretai ir patys gyventojai gudrauja – pakelėse sustato talpyklas su rudeninėmis šiukšlėmis.

Nors klaipėdiečiai skundžiasi esą miesto tvarkdariai neišveža maišų su  lapais, tačiau švara besirūpinantys specialistai tikina, jog neretai ir patys gyventojai gudrauja – pakelėse sustato talpyklas su rudeninėmis šiukšlėmis.

Tiek šiaurinės, tiek pietinės miesto dalies gyventojai neretai skundžiasi, kad miestą tvarkančios bendrovės darbuotojai vilkina sugrėbtų lapų išvežimą.

"Kiekvieną dieną netoli mano namų stovi tie patys maišai, atsiranda ir nugenėtų medžių šakų. Atrodo labai negražiai", – skundėsi šiaurinėje miesto dalyje gyvenanti klaipėdietė.

Moters teigimu, savaitės pradžioje būna vos keli pilni maišai, tačiau jau savaitės pabaigoje jų galima suskaičiuoti ir daugiau nei penkis.

Gyventoja pasakojo, kad tvarkdariai gana dažnai grėbia lapus, todėl, jos manymų, maišų ir daugėja. Tačiau klaipėdietė prisipažino įtarianti, jog rudeninių šiukšlių išvežimas yra vilkinamas.

Mieste tvarką prižiūrinčios bendrovės direktorius Gediminas Valašinas patikino, kad viena numatyta teritorija paprastai sutvarkoma per porą dienų.

"Vieną dieną viską sugrėbiame, o kitą išvežame", – tvarką paaiškino direktorius.

Lapai grėbiami gana dažnai, todėl klaipėdiečiams ir gali pasirodyti, kad stovi vis tie patys maišai, tačiau esą iš tiesų jie – nauji.

Pašnekovas pastebėjo, jog atsiranda nemažai gudraujančių klaipėdiečių, kurie savo namų kiemuose maišus su lapais pastato pakelėje, tarsi jie būtų sugrėbti savivaldybei priklausančioje teritorijoje.

"Gyventojams aiškiai pasakyta, kad juos susidėtų į konteinerius, nes tai yra įskaičiuota į rinkliavą. Už tai jau sumokėta, o mums tai tampa papildomu vežimu, kurį reikia derinti su savivaldybe", – paaiškino G.Valašinas.

Direktoriaus teigimu, klaipėdiečiai pakelėse ir ant šaligatvių pristato ne tik maišų su sugrėbtais lapais, bet ir palieka nugenėtų medžių šakų.

Šiuo metu didysis lapų kritimo periodas jau artėja prie pabaigos.

Dauguma miesto skverų jau sutvarkyti. Dabar gausiausios darbininkų pajėgos triūsia Skulptūrų ir kituose parkuose.

"Kai kur dar grėbsime iš naujo. Reikės grįžti prie K.Donelaičio paminklo bei vėl tvarkyti netoli Klaipėdos koncertų salės esančias erdves", – planus dėstė G.Valašinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

faktas

tarp žurnalistų yra ir "tūpų". Jie net savo laikraščio neskaito, kur kone kas savaitę rašoma, kad lapų jokiu būdu negalima mesti į bendrus konteinerius.

kaspernaujiena

"Gyventojams aiškiai pasakyta, kad juos susidėtų į konteinerius, nes tai yra įskaičiuota į rinkliavą. Už tai jau sumokėta, o mums tai tampa papildomu vežimu, kurį reikia derinti su savivaldybe", – paaiškino G.Valašinas. Tai tie 2000lt baudos uz lapu metima i konteineri tik blefas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS