Ryškėja pašto pastato ateities kontūrai | kl.lt

RYŠKĖJA PAŠTO PASTATO ATEITIES KONTŪRAI

Uostamiestyje toliau svarstoma, kaip panaudoti duris užvėrusį senąjį paštą. Sprendžiama, ar patalpas pirkti, ar nuomotis, kokios įstaigos jose įsikurs. Taip pat galvojama, kaip pasielgti su statinyje esančiais meno kūriniais.

Klaipėdoje nesnaudžiama ir bandoma rasti senojo pašto skyriaus Aukštojoje gatvėje išsaugojimo ir patalpų atgaivinimo scenarijų.

Vakar Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas situaciją aptarė su uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovais.

Po neseniai vykusių susitikimų su Lietuvos pašto atstovais, pasak V.Grubliausko, kiek susiaurėjo patalpų perspektyvos klausimas. Liko tik du variantai – arba jas įsigyti, arba nuomotis komercinėmis sąlygomis.

"Diskusijose apie potencialias veiklos, turinio formas koncentruojamasi ties pora įstaigų – Kultūrų komunikacijų centru arba Turizmo informacijos centru. Neatmetama galimybė, kad šios įstaigos veiktų susivienijusios", – paaiškino miesto vadovas.

Savivaldybės administracijos atstovams dar teks įvertinti buvusio pašto patalpų būklę, renovacijos išlaidas.

"Tos patalpos yra nešildomos. Reikėtų išanalizuoti esamą situaciją ir variantus, jeigu būtų jungiamasi prie centrinio šildymo", – dėstė V.Grubliauskas.

Meras neabejojo, kad tiek įsigijimo, tiek nuomos atveju patalpos turės būti remontuojamos.

Pabrėžiama, kad, sprendžiant anksčiau minėtus klausimus, negalima užmerkti akių ir dėl senajame pašte esančių Vytauto Karčiausko meno kūrinių, jų statuso.

V.Grubliauskas atskleidė, kad artimiausiu metu žada susitikti su menininku, išklausyti jo mintis, lūkesčius, vizijas.

Tiesa, V.Karčiauskui dėl jo kūrinių ateities vertėtų pasikalbėti ir su dabartiniu patalpų šeimininku – Lietuvos pašto bendrove.

Nors tikslus terminas, kada ir kaip miestas savo žinion perims senojo pašto patalpas, dar nėra žinomas, pabrėžiama, jog ilgai delsti neketinama.

"Turime labai operatyviai ir aktyviai atlikti veiksmus, nes paštas, parodęs geranoriškumą, tikrai nelauks iki šviežių bulvių ar kito termino", – tikino V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

smalsute

kodel pastate nebuvo silumos ??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS