Šalia „Gilijos“ pradinės mokyklos – sporto aikštynas | kl.lt

ŠALIA „GILIJOS“ PRADINĖS MOKYKLOS – SPORTO AIKŠTYNAS

  • 2

Už pusę milijono eurų iš miesto biudžeto šalia „Gilijos“ pradinės mokyklos įrengtas naujas sporto aikštynas. Iki tol šioje daugiau nei pusantro hektaro užimančioje mokyklos teritorijoje dažniausiai telkšodavo vanduo. Dabar naujajame stadione galės sportuoti ne tik moksleiviai, bet ir aplinkinių namų gyventojai.

Anksčiau pelkėtame „Gilijos“ sporto aikštyne įrengta drenažo sistema, dirbtinės žolės futbolo aikštė su kamuolių gaudyklėmis, multifunkcinė zona su lengvosios gimnastikos elementais.

Atnaujintos esamos krepšinio ir tinklinio aikštelės, įrengiant vandeniui pralaidžią dvisluoksnę liejamą dangą.

Krepšinio aikštelė aptverta, tinklinio aikštelėje įrengti nauji reguliuojamo aukščio tinklinio stovai.

Taip pat įrengti bėgimo takai, šuolių į tolį sektorius. Šalia bėgimo takų, ant trinkelių pagrindo įrengta kupolinė pavėsinė, kuri galės atlikti ir lauko klasės funkciją.

Sporto aikštynas aptvertas, įrengtas apšvietimas. Priėjimui prie sporto aikštelių įrengti pėsčiųjų takai, stadione bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Sportuoti šiame sporto aikštyne galės ne tik „Gilijos“ pradinės mokyklos mokiniai, bet ir vietos bendruomenė.

„Didesnis dėmesys klaipėdiečių fiziniam aktyvumui – vienas mūsų prioritetų. Ragindami žmones sportuoti, turime sudaryti sąlygas tai daryti gryname ore, kuo arčiau namų. Labai norėtųsi, kad gyventojai vertintų, tausotų miesto turtą ir atsakingai elgtųsi su juo tiek šiame stadione, tiek kitose viešosiose vietose“, – teigė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Stadiono rangos darbai, kainavę 520 tūkst. eurų, buvo pradėti 2023 m. rugpjūtį.

Lėšos „Gilijos“ pradinės mokyklos stadiono atnaujinimui skirtos iš Klaipėdos biudžeto.

Savivaldybės strateginiame veiklos plane miesto švietimo įstaigų infrastruktūrai gerinti šiemet iš viso numatyta skirti 11,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Puiki žinia klaipėdiečiams

Sportuoti reikia :)

Debileja k.diena

Rašot kad rašytumet...o Kaune nieko naujo meras atostogauja....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS