Savaitgalį pajūryje antplūdžio nelaukiama | kl.lt

SAVAITGALĮ PAJŪRYJE ANTPLŪDŽIO NELAUKIAMA

Pajūrio miestai itin didelio lankytojų srauto ilgąjį savaitgali nesitiki. Prognozuojama, kad veikiausiai į Palangą, Neringą ir Klaipėdą Velykoms sugrįš tik kituose miestuose įsikūrę gyventojai.

Nesuvilios ir oras

Nors meteorologai prognozuoja, kad šiemet per Velykas Lietuvos pajūryje bus gana šilta, turizmo sektoriaus atstovai itin daug lankytojų nelaukia.

Patirtis rodo, kad paprastai lietuviai tokias šventes yra linkę praleisti drauge su šeima, gimtuosiuose namuose.

Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, uostamiestis pasipildys tik parvykstančiais kituose šalies miestuose įsikūrusiais klaipėdiečiais.

Išskirtinai didelio visos šalies gyventojų susidomėjimo nesitikima.

„Velykos yra šeimos šventė, todėl dauguma grįžta pas savo artimuosius. Migracija paprastai pastebima visoje Lietuvoje. Pavyzdžiui, ir mūsiškiai vyksta į Vilniaus kraštą ar panašiai“, – pastebėjo R.Savickienė.

Vis dėlto, pašnekovės teigimu, geras šventinį savaitgalį vyrausiantis oras gali lemti, kad Klaipėdoje padaugės svečių iš aplinkinių miestų. Tačiau veikiausia Klaipėdoje jie ilgai neužsibus ir, pasivaikščioję pajūryje ar mieste, patrauks atgal į namus.

Masins renginiais

Panašios prognozės numatomos ir vasaros sostine tituluojamai Palangai.

„Tikimės, kad kažkiek žmonių bus, nes vyraus šiltesni orai, juk – pavasaris, bus keletas laisvų dienų. Tačiau tiek daug atvykusiųjų, kiek skaičiuojama per Stintų šventę, tikrai nebus“, – prognozavo Palangos turizmo informacijos centro direktorės pareigas laikinai einanti Egidija Smilingienė.

Kurortas, kaip ir uostamiestis, šį savaitgalį laukia iš kitų miestų bei užsienio namo parvykstančių gyventojų, kurie, neatmetama, kurią nors šventinę dieną leis vaikštinėdami pajūriu.

„Be to, Palangoje bus daug įvairių renginių, kurie prasidėjo jau šią savaitę“, – pastebėjo E.Smilingienė.

Užsieniečių jau sulaukė

Grįžtančių po kitus šalies ar užsienio miestus pasklidusių gyventojų tikisi ir Neringa. Tiesa, gamtos perlu vadinamas kraštas nepraranda vilties sulaukti ir svečių iš užsienio.

„Per religines šventes lietuviai vyksta namo, lanko artimuosius. Pas mus daugiausia atvykstančiųjų sudaro grįžtantys neringiškiai“, – tendenciją patvirtino Neringos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pavaduotoja Eglė Baltranaitė.

Pašnekovės teigimu, antrąją Velykų dieną turėtų apsilankyti daugiau aplinkinių miestų gyventojų – klaipėdiečių, palangiškių.

„Pastebima ir daugiau atvykstančiųjų iš Rusijos, tačiau mūsų kalendorinės šventės su rusų nesutampa, todėl būtent šią šventę laukiamas mažesnis antplūdis“, – kalbėjo E.Baltranaitė.

Direktoriaus pavaduotoja atkreipė dėmesį, kad kelis pastaruosius pavasario savaitgalius Neringoje jau užfiksuotas turistų pagausėjimas, čia jau sutinkama daugiau angliškai ir latviškai kalbančių atvykėlių.

„Praėjusį penktadienį pastebėtas lankytojų pliūpsnis, todėl tikimės, kad ši tendencija išliks ir šį savaitgalį. Tačiau tai nėra labai dideli skaičiai. Veikiau – pirmieji pavasario daigeliai“, – apibendrino pašnekovė.

GALERIJA

  • Savaitgalį pajūryje antplūdžio nelaukiama
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS