Skulptūrų parke stabtelėjo darbai | kl.lt

SKULPTŪRŲ PARKE STABTELĖJO DARBAI

Skulptūrų parke šią savaitę darbai sustojo. Užgriuvus lavinai sniego ir sukausčius žemę šalčiui darbininkams teko daryti pertrauką, tačiau tai neturėtų sutrukdyti laiku pasiruošti Mažosios Lietuvos susijungimo su Didžiąja Lietuva ir Klaipėdos krašto sukilimo 100-mečio iškilmėms.

Liko mėnuo iki gausybe renginių apipintos sukakties. Pagrindinis jų vyks prie 1923 m. sukilimo dalyviams skirto paminklo Skulptūrų parke, kuriame vyksta rekonstrukcija.

Parke dirbančios bendrovės "Plungės lagūna" vykdomasis direktorius Povilas Batavičius atviravo, kad darbai stabtelėjo tik savaitei.

Orų prognozės rodo, kad kitą savaitę darbininkai galės grįžti į parką ir vėl imtis darbų. O kol kas čia sukinėjasi keli bendrovės žmonės, jie atlieka būtinas užduotis.

"Kitą savaitę atnaujinsime darbus. Buvome paprašyti ir įsipareigoję įrengti parke dangas ir priėjimą prie paminklo padaryti tvarkingą. Takai jau nutiesti visame parke, šie darbai baigti 99 procentais. Prieš pat šventę nustumdysime sniegą, teritorija minėjimui bus visiškai paruošta. Bet jausena, kad miesto svečiai ir klaipėdiečiai pateko į statybvietę, vis dar bus, parkas šventės metu dar bus su tvoromis. Atversime tik du ar tris įėjimus į teritoriją ", – tvirtino P. Batavičius.

Baigiama išgabenti arba netrukus bus visai išvežtos visos likusios medžiagos. Darbai jau eina į pabaigą.

Pavasarį bus sodinami nauji želdiniai, liks atlikti baigiamuosius darbus.

Planuojama, kad teritorijoje link M. Mažvydo alėjos darbininkai turės sutvarkyti dar vieną taką.

Atsivėrė tikra parko dvasia, nes parkas nėra miškas.

Parkas bus laikomas statybviete iki vasaros, kada visi darbai bus baigti.

Pirmojo darbų etapo pabaiga suplanuota birželio 24 d., antrojo ir trečiojo etapo pabaiga numatyta liepos 24 d., o statybos pabaiga turėtų būti skelbiama rugpjūčio 24-ąją.

Bendrovės "Plungės lagūna" darbuotojai tikisi, kad visus darbus parke baigs iki vasaros pradžios ir atvers jį lankytojams.

Paprašytas nusakyti savo įspūdį, kaip atrodo parkas, pašalinus numatytus medžius, P. Batavičius neslėpė, kad pagaliau galima pamatyti didžiųjų medžių galybę ir grožį.

"Atsivėrė tikra parko dvasia, nes parkas nėra miškas. Mano subjektyvia nuomone, Skulptūrų parkas pagyvėjo, tapo šviesesnis", – teigė įmonės "Plungės lagūna" vykdomasis direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Nezabitauskas

Kai ateisit šimtmetį paminėti, apžiūrėkit ir tvorą - iš Trilapio gatvės pusės ji jau pastatyta. Ar ne puiki? O dar neseniai buvo atsilupėlių, nesuprantančių, kam parkui reikalinga tvora! Toks Nezabitauskas ir dabar dar pliurpia, kad naujasis aptvaras yra visiškai nereikalingas ir, priedo, bjaurus, kad net kukliausia, tarkim, Mažojo kaimelio privataus sklypo tvorelė yra dailesnė. Kaip jis drįsta abejoti mūsų miesto valdžios, palaiminusios šį reprezentacinį statinį, skoniu, kultūros lygiu, sąžine ir garbe!

>Maskolius namo

jau ir čia Tvarto sudas prilindo ir išvertė kibirą srutų

Anonimas

ir vel SAKALIENE turbut rankenas ikiso ! DDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS