Stotelėms uostamiestyje – nauji pavadinimai | kl.lt

STOTELĖMS UOSTAMIESTYJE – NAUJI PAVADINIMAI

Priimtas sprendimas dėl devynių uostamiesčio autobusų stotelių pavadinimų. Vakar vykusiame Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje nuspręsta pakrikštyti stoteles naujais vardais.

Buvo pritarta dėl dviejų stotelių pavadinimų ties Lypkių g. 19 ir 2. Šioms priešingose gatvės pusėse įrengtoms autobusų stotelėms suteikė "Lypkių dvaro" stotelės pavadinimą.

Statybininkų prospekte, šalia baldų parduotuvės, esančios Šilutės pl. 87, ir buvusioje "Klaipėdos kranų" teritorijoje, esančioje Šilutės pl. 103, dviem priešingose gatvės pusėse įrengtoms autobusų stotelėms buvo siūloma suteikti "Kranų" stotelės pavadinimą.

Tačiau diskusijos metu gimė idėja stotelę pavadinti "Gedminų baterijos".

"Gedminų baterija" padėtų aktualizuoti paveldo objektą", – teigė komisijos narys Vasilijus Safronovas.

Kiti komisijos nariai vienbalsiu pritarė.

Ties Liepų ir Joniškės g. gatvių sankryža trims įrengtoms stotelėms buvo siūloma suteikti "Paupiai" arba "Paupių" pavadinimą.

Kadangi "Paupiai" skambėtų kaip vietovė, nutarta palikti "Paupių" stotelės pavadinimą.

Ties Virkučių g. 21 įrengtai vienai stotelei suteikė "Virkučių" stotelės pavadinimą.

Klaipėdos gatvėje ties sankryža su Tauralaukio g. rytų kryptimi esančiai stotelei davė pavadinimą "Apynių", kadangi tokiu pat pavadinimu jau yra stotelė kitoje gatvės pusėje.

Ties Pajūrio g. 2  įrengtą stotelę pavadino "Akmenų" (už 250 m yra Akmenų gatvė).

"Kuo mažiau keisime, tuo geriau bus vartotojams. Reikėtų vengti keisti tai, kas nusistovėję" – tvirtino komisijos narys, kalbininkas Albinas Drukteinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nezabitauskas

Dėl Gedminų baterijos stotelės burbate be reikalo, ponai komentatoriai! Tai - nauja stotelė, niekas nieko šiuo atveju nekeičia. Neseniai Gedminų baterijos vieta sutvarkyta, pažymėta ženklu. Ką domina miesto ar karo istorija, prašom aplankyti. Nuo Šilutės plento visai netoli.

Oi

O kaip Regitros stotelė? Regitra jau daugiau kaip metai išsikėlusi.

Klpd.

Kas labjausiai erzina ir kamuoja žmones kasdienybėje? Ogi stabilumo ir pastovumo nebuvimas. O dar jeigu matosi, kad procesai, veiksmai ir virsmai yra BEREIKALINGI, NEBŪTINI, tai šie darbai iššaukia pasipiktinimą ir tų, kurie taip elgiasi, neapykantą.Geriau ką nors tikrai naudingo miestui būtų nuveikę..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS