Studentams pagalbos ranką ties kuratoriai | kl.lt

STUDENTAMS PAGALBOS RANKĄ TIES KURATORIAI

Prasidėjus naujiesiems mokslo metams, Klaipėdos universitete (KU) – daug permainų. Viena svarbiausių naujovių – uostamiesčio Alma Mater pradėję darbuotis kuratoriai.

Padeda naujokams

KU Studentų reikalų skyrius ir Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS) pirmą kartą įstaigoje įdiegė bendrą ir nuoseklią kuratorių sistemą.

Studentų reikalų skyriaus vedėjas Darius Rekis prisiminė, kad jaunieji kuratoriai – vyresniųjų kursų studentai – jau kuris laikas veikė kai kuriuose fakultetuose.

Šiemet gerąją kelių padalinių patirtį buvo nuspręsta vystyti, tobulinti ir pritaikyti visame universitete.

"Pati idėja kilo KUSS atstovams, jie geriausiai jaučia studentų poreikius. Administracijoje buvo sudaryta darbo grupė, kuri įvertino situaciją ir parengė siūlymus. Buvo išskirtos kuratorių veiklos gairės ir dar šią vasarą pagalbininkai paskirti kiekvienai pirmo kurso studentų grupei", – teigė D.Rekis.

Kuratoriai universitete veikia remdamiesi neseniai priimtais kuratorių nuostatais.

Dirba savo noru

KU pirmakursiams padeda ne tik vyresnio kurso studentai, bet ir dėstytojai.

"Tokia sistema, kai naujokai kuruojami bendradarbiaujant dėstytojams ir vyresnio kurso studentams, turėtų veikti efektyviau. O kaip bus iš tiesų, galėsime įvertinti jau kitąmet", – gerų rezultatų vylėsi D.Rekis.

Iki šiol atskiro paruošimo kuratoriams nebuvo, tačiau jau spalio mėnesį jaunieji padėjėjai turės trijų dienų mokymus, kuriuose bus informuoti, kaip efektyviai kalbėti, bendrauti ir padėti pirmakursiams.

Vienas svarbiausių kuratorių bruožų – visiškai savanoriškas darbas, už kurį nei dėstytojai, nei studentai pinigų negauna. D.Rekio įsitikinimu, tokia veikla parodo, kokia stipri yra akademinė bendruomenė.

Veikla – ilgalaikė

Už jaunuosius kuratorius atsakingas KUSS atstovas Adomas Vanagas teigė, kad kuratorių funkcija paprasta – padėti susipažinti su fakultetu, dėstytojais ir studijomis.

"Pirmosiomis dienomis pirmakursiai paskaitų neturėjo. Jie dalyvavo eisenoje, rugsėjo 1-osios renginyje, klausėsi įvadinių paskaitų, dalyvavo orientacinėse varžybose ir turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su visais universiteto klubais", – pasakojo A.Vanagas.

Pasiteiravus, ar pirmakursių padėjėjai nepraras savo pareigybių jau po pirmųjų studijų mėnesių, KUSS atstovas patikino, kad kuratoriai reikalingi ne tik metų pradžioje, bet ir per egzaminų sesijas bei pasirenkamųjų dalykų rinkimosi metu.

Viktorija Striaušaitė – antro kurso KU Menų fakulteto (MF) studentė – jaunoji kuratorė. Merginos nuomone, pagalbininkų sistema naudinga tiek pirmakursiams, tiek patiems kuratoriams: "Kilus neaiškumams, studentai kreipiasi į mane".

Idėja pasiteisino

O štai jaunoji kuratorė Aurelija Ablingytė teigė, kad pirmakursiai daug naujų vėjų įneša ne tik į fakulteto ir universiteto gyvenimą, bet ir į pačių kuratorių kasdienybę.

"Mano pirmoji savaitė KU – įspūdinga. Ji prasidėjo fuksų stovykla, renginiais, o viską vainikavo paskaitos bei dideli artėjantys darbai", – studijų pradžią apibūdino KU MF pirmakursė Roberta Linkytė.

Mergina taip pat džiaugėsi savo pagalbininkų pastangomis bei kiekvienam pirmakursiui skiriamu dėmesiu.

Nors kuratorių sistema KU dar visai nauja, tačiau teigiami atsiliepimai, džiugios šypsenos fakultetuose ir glaudesnis bendravimas su dėstytojais patvirtina, kad naujove patenkinta liko visa universiteto bendruomenė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tiksliai

Super gera idėja, vystykit ją toliau!

Druwinan

Klaipėdos archeologai netrukus gaus įrodymų apie Lietuvą, kurie bus pirmieji tokie Europoje. Šių daiktų nuotraukas (ir patį šį pažadą) galima rasti atsidarius puslapį Internete su 3 raktažodžių pagalba: Yahoo-Group-Telepathy Galiu pridurti - siuntinys bus skirtas Vladui Žulkui. Tiek apie tai, kas absoliučiai netikėto laukia Klaipėdos.

asasas

daugiau nei juokinga, kokia čia naujovė --- anksčiau universitetuose visos grupės turėjo kuratorių,, vasaros stovyklose irgi buvo vadovai - kuratoriai vyresnių kursų studentai. taškas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS