Tarp daugiabučių Debreceno kvartale – nemalonus vaizdelis | kl.lt

TARP DAUGIABUČIŲ DEBRECENO KVARTALE – NEMALONUS VAIZDELIS

Debreceno kvartale tarp daugiabučių namų esančioje žalioje pievoje – dar vienas šiukšlynas. Įvairias buitines atliekas iš perpildytų šiukšlių konteinerių veikiausiai išnešioja sparnuočiai, o kartais šiuo nešvariu darbu užsiima ir benamiai, taip pat besikuičiantys atliekų konteineriuose.

Trukdo žmonių mašinos

Šiukšlės šiuo metu matyti prie Debreceno g. 34 namo.

Pasak čia gyvenančios moters, visi šiukšlių konteineriai – perpildyti. Juos ištuštinti esą sudėtinga, kadangi aikštelė perpildyta gyventojų automobiliais.

„Teigiama, kad neįvažiuoja transportas. Konteineriai būna perkrauti, žmonės šiukšles deda ant viršaus. Ir paukščiai, ir benamiai šiukšles išmėto“, – pasakojo moteris.

Šiukšlynas po langais užfiksuotas „Facebook“ grupėje „Debreceno“. Žmonės komentavo, kad dėl susidariusios situacijos galbūt kalti patys gyventojai.

„Dalis gyventojų kalti, kad pro langus mėto maistą ir taip maitina“, – apie paukščių lesinimo problemą užsiminė viena gyventoja.

Neša ne į savo konteinerius

Kita moteris įvardijo dar vieną problemą – esą Debreceno g. 38–46 gyventojai savo šiukšles neša į kitų namų konteinerius, būtent dėl šios priežasties šie greitai persipildo.

„Reikėtų paėjėti iki kitos šiukšlinės, jei ši pilna, o ne krauti, kai viskas virsta lauk. Tada jau ir kirai darbuojasi“, – priminė dar viena klaipėdietė.

Arūnas Liubinavičius. Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Reikia bendravimo.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovas Arūnas Liubinavičius teigė, kad, pagal turimą informaciją, prie minėto daugiabučio namo Debreceno gatvėje konteinerių tikrai užtenka. Ten yra ir pusiau požeminių, ir antžeminių.

Šiukšlės iš ten vežamos šešis kartus per savaitę.

„Jeigu žmonės palieka atliekas šalia konteinerių, tai, visų pirma, yra nusižengimas atliekų tvarkymo taisyklėms. O žiūrint iš žmogiškosios pusės, tai yra labai prastas dalykas, nes gyvūnai, paukščiai ar asocialūs asmenys atranda maišelius prie konteinerių, juos išplėšo, o vėjas paskleidžia tas šiukšles“, – sakė pašnekovas.

Reaguoja iš karto

Atliekų vežėjai, atvykę prie atliekų surinkimo vietų, atliekas surenka penkių metrų spinduliu.

„Patarimas žmonėms šiuo atveju – jeigu konteineris yra užpildytas, nedėti šalia jo, geriau šiukšlytes nunešti į gretimą konteinerį arba išmesti vėliau. Gero darbo, statydami jas šalia konteinerio, tikrai nepadarysite. Kitas dalykas – ant kiekvieno konteinerio yra kontaktai, kuriais reikia pranešti, jeigu yra netvarka. Mes reaguojame iš karto, siunčiame vežėją, kad konteineris būtų ištuštintas ir kad tos netvarkos būtų kuo mažiau. Reikia bendravimo“, – priminė A. Liubinavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ema

Labai idomu,kodel pastoviai važiuoja mašinos ir atveža šiukšles prie gatves kur yra konteineriai už pieveles Debreceno 38..Nejaugi neturi savo konteineriu ,ar patogu suverst šiukšles I kita konteineri, privažiavimas geras tai tuom visi ir naudojasi, tai pasidomekit tiek ryte, tiek vakare,pastoviai metama,o kai prasides vasara, tai daržo Bio viskas bus išmesta čia.Pastatykit kameras ir pamatysit kaip namu savininkai veža šiukšles I šiuos konteinerius, nors turetu turet savus ir I juos mestiMatyt kažkuom naudinga čia atvežti

Bėkite

nuo mūsų būsto kuo toliau ir kuo greičiau.Aferistų kontora

Ir

Tvarkyti turi ne gyventojai o Musu bustas mokame 7 eu teritorijos tvarkymui gal nezinot
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS