Uostamiesčio gatvėse – vis daugiau elgetų: viena moteris vos neįspyrė | kl.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖSE – VIS DAUGIAU ELGETŲ: VIENA MOTERIS VOS NEĮSPYRĖ

Beveik įpusėjus šilčiausiam metų sezonui, uostamiesčio gatvėse vis dažniau pasirodo išmaldos prašančių elgetų. Geraširdžiai klaipėdiečiai, juos pamatę, dažnai pagaili ir paaukoja vieną kitą eurą, nesusimąstydami, jog ant žemės klūpintys ar invalido vežimėlyje sėdintys asmenys iš tiesų nėra jau tokie vargšai ar neįgalūs.

Vienas vyras savo istorija pasidalijo socialiniuose tinkluose ir įspėjo kitus nebūti naivius.

Vyro įkeltoje nuotraukoje užfiksuota moteris, sėdinti invalido vežimėlyje ir laikanti nedidelį plakatą su prašymu jai padėti.

"Sveiki, po nelaimės likau pirmos grupės invalidas. Renku pinigus už masažus ir maitinimą savo vaikams", – nurodyta plakate (kalba netaisyta – I.K.).

Prie žodžių priklijuota nuotrauka su vaikais.

Šiuo įrašu pasidalijęs vyras rašė, kad pagailėjęs moters nutarė ją užkalbinti.

Paaiškėjo, kad ji yra iš Moldovos ir lietuviškai nesupranta.

Po akimirkos vyriškis prisiminė, kad šią moterį jau yra matęs, tada jai reikėjo pinigų vaiko operacijai.

Neištvėriau ir patikrinau kojos nervus, taip darau visada prieš priimdamas naują pacientą, nes jei nervai gyvi – viltis visada yra. Ji vos man neįspyrė, o tai reiškia, kad ji apgaudinėja žmones ir pelnosi. Aš jai norėjau padėti ir pasiūlyti nemokamą reabilitaciją.

"Neištvėriau ir patikrinau kojos nervus, taip darau visada prieš priimdamas naują pacientą, nes jei nervai gyvi – viltis visada yra. Ji vos man neįspyrė, o tai reiškia, kad ji apgaudinėja žmones ir pelnosi. Aš jai norėjau padėti ir pasiūlyti nemokamą reabilitaciją", – pasakojo apgavikę demaskavęs vyras.

Po jo įrašu pasipylė komentarai. Žmonės iš įvairių Lietuvos miestų tikino minėtą moterį matę vaikštančią sveikomis kojomis be jokio neįgaliojo vežimėlio.

"Klaipėdoje mačiau panašią situaciją. Įsėdau į mašiną ir stebėjau – nuvažiavo už kampo, išlipo, pasivaikščiojo, parūkė ir grįžo", – komentavo Ieva.

"Pati susidūriau su panašia elgeta Vilniuje. Paaukojau šiek tiek pinigų ir paskui pakalbinau, kodėl tokia jauna sėdi ir prašo išmaldos, sakė, ačiū, kad pakalbinau, nes daug žmonių tik įmeta eurų ir nueina. Tada ji man prisipažino, kad turi priklausomybę ir reikia pinigų alkoholiui", – pasakojo vilnietė Rūta.

"Ir aš ją vakare mačiau Prienuose. Kitą dieną per pietus mačiau Palangoje", – stebėjosi Edita.

Prieš porą metų per Jūros šventę uostamiestyje buvo ypač padaugėję prašančių išmaldos moterų.

Visos jos buvo tamsaus gymio, smulkaus sudėjimo, galvas apsimuturiavusios skaromis.

Policijos pareigūnai įspėja žmones būti atidžius ir pinigų neaiškiems asmenims nedalinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

nepritariu

Šiandien prie Norfos, prie Lidlos, jauna "nebylė' mergina turėjo atspausdintą Tarptautinės neįgaliųjų vaikų organizacijos lapą ir rinko pinigus neįgaliems vaikams. Paprašius parodyti dokumentą, greitai nuėjo link Baltijos prospekto. Lape buvo žmonių vardai, pavardės ir suaukotos sumos, po 20 ir 30 eurų ir parašai. Žmonės, būkite budrūs, čia eiliniai 'gastroliuojantys artistai"

Anonimas

gerai čiulppiu visems švonderiams ir šarikams.Ura.

Anonimas

juos turetu islaikyti valdzia nes pati prie to ir privede
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS