Valstybinis apdovanojimas – istorikui | kl.lt

VALSTYBINIS APDOVANOJIMAS – ISTORIKUI

Lietuvos didžiojo kunigaikščio medaliu Prezidentas Gitanas Nausėda įvertino žinomą uostamiesčio mokslininką, istoriką Vasilijų Safronovą už atminimo kultūros ir atminimo politikos Baltijos jūros regione tyrinėjimą, už reikšmingus Klaipėdos miesto, Lietuvos ir Rytų Prūsijos istorijos tyrimus.

Valstybinius apdovanojimus už ypatingus nuopelnus Lietuvai ir jos žmonėms, taip pat demokratijos puoselėjimą ir jos vertybių gynimą šalies vadovas nusipelniusiems asmenims paprastai teikia du kartus per metus – Vasario 16-ąją bei Liepos 6-ąją.

Šį kartą Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai, už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje bei demokratinių vertybių gynimą Prezidentas Gitanas Nausėda apdovanojo per 70 mūsų šalies bei užsienio valstybių piliečių.

Tarp apdovanotųjų – Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, jam už ypatingą pasiryžimą, pasiaukojimą ir vadovavimą ginant Vakarų demokratines vertybes bei kovojant už saugią Europą, įteiktas Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžius.

Už ypatingą drąsą, dvasios tvirtybę ir ištikimybę pareigai kovoje su didžiausia XXI a. agresore teroristine Rusija Ukrainos kariuomenės vadui generolui Valerijui Zaluzhnyi įteiktas Vyčio Kryžiaus ordino Karininko kryžius.

Tarp apdovanotųjų yra ir kitų užsieniečių – lenkų, danų, čekų, kroatų, švedų, austrų, japonų. Ilgiausias ir lietuvių sąrašas, pradedant pareigūnais ir baigiant aktoriais, gydytojais bei mokslininkais.

Vienas jų – klaipėdietis profesorius, humanitarinių mokslų daktaras, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vadovas V. Safronovas.

Jam Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalis skirtas už nuopelnus mokslui.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jooo \\\\\.../////

jei dar apie lazbirgo "išvaduotą" Lietuvą,tai jau šakės,pagarba ir molijonimės premijos.___Su šurajevu į vieną gretą ir į patarėjus PIŠ'ui.

manau

Ne viskas gyvenime matuojama, skalėmis , padalomis ir t,t. matyt jo darbų temos yra labai specifiškos ir žinomos bei įdomios mažai specialistų grupei, , - iš kur ten gali būti krūvos atsiliepimų? O tie , regisi maži darbeliai, dažniausiai reikalauja daugiausia darbo ir laiko, o žmogui iš šalies atrodo, kad tai tik niekai, - o be reikalo.

Šiaip

Vienu iš mokslininkų vertinimo kriterijų yra taip vadinamas h-indeksas, kuris parodo mokslininko darbų cituojamumą, jo tarptautinį žinomumą. V. Safronovas yra paskelbęs keletą darbų menkaverčiuose vietinės reikšmės leidiniuose, jo h-indeksas pagal Scopus duomenų bazę yra 1, t. y. beveik niekinis. Apgailėtina, kai tokie "mokslinikai" apdovanojami ordinais. Profanacija, kaip ir kitose srityse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS