Vasario 16-osios šventinį koncertą Klaipėdoje nustelbė krepšinis | kl.lt

VASARIO 16-OSIOS ŠVENTINĮ KONCERTĄ KLAIPĖDOJE NUSTELBĖ KREPŠINIS

Klaipėdiečiai, kaip ir kasmet, kviečiami dalyvauti Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtuose renginiuose. Tiesa, šįsyk pagrindinis Ir laukiamiausias Vasario 16-osios koncertas vyks ne „Švyturio“ arenoje. Teks spaustis keliskart mažesnėje Žvejų rūmų salėje.

Tik tūkstantis bilietų

Lietuvai svarbią datą Klaipėda pradės švęsti dar vasario 14-ąją. Tądien 15 val. Bendruomenės namuose vyks meno kolektyvų koncertas „Mes tikrai mylim Lietuvą“.

Pasak Bendruomenės namų kultūrinės veiklos koordinatorės Linos Papievytės-Krivickienės, senjorų šokių kolektyvo „Klaipėdos zunda“ kasmet inicijuojamas renginys įdomus ir prasmingas, nes suvienija jaunąją ir vyresniąją kartas bei sutraukia menininkus iš kitų miestų.

Vasario 15-ąją 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje pasirodys Klaipėdos choras „Aukuras“ (meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas). Koncerto „Ant kranto“ metu skambės rinktinės lietuvių autorių kompozicijos. Koncertas – mokamas, bilietus platina „Bilietai LT“.

Ne itin smagi žinia klaipėdiečiams, nekantriai laukiantiems pigių bilietų į pagrindinį Vasario 16-osios koncertą „Švyturio“ arenoje. Šiemet čia negalėsiantis įvykti renginys perkeliamas į kur kas ankštesnę Žvejų rūmų salę.

To prireikė dėl vasario 15–16 d. „Švyturio“ arenoje suplanuotos krepšinio šventės – Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinių varžybų.

Žvejų rūmų Kultūrinės veiklos vadybininkas Arūnas Peštenis apmaudavo, kad 7–8 tūkst. žmonių talpinančią areną teko iškeisti į vieno tūkstančio vietų salę.

„Šventinį koncertą miestiečiams dovanoja savivaldybė. Šįkart nugalėjo krepšinis. Intriga dabar turbūt bus dar didesnė, nes renginys turi sutilpti Žvejų rūmuose. Stengsimės kažkaip išsisukti“, – svarstė A.Peštenis.

Žvejų rūmuose (vasario 16-ąją 17 val.) koncertuos Kauno bigbendas su solistais Merūnu Vitulskiu, Ieva Narkute ir Jurgiu Brūzga.

Bilieto kaina – trys eurai. Per dvi dienas žadama parduoti tūkstantį bilietų.

Penktadienį (vasario 7-ąją) nuo 11 val. jie bus platinami tik Klaipėdos mieste esančiose „Tiketa“ kasose. Vienas asmuo galės įsigyti ne daugiau keturių. Šeštadienį ketinama parduoti likusius 300 bilietų internetu www.tiketa.lt.

Teks pavaduoti merą

Vasario 16-osios rytą, 10.30 val., tradiciškai bus aukojamos Šv. Mišios už Lietuvą Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

Iškart po jų, 11.40 val., susirinkusieji dalyvaus eitynėse iki Atgimimo aikštės. Žygiuos Karinių jūrų pajėgų kariai, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ būrys, pareigūnai, muitininkai ir kiti.

Vidurdienį Atgimimo aikštėje prasidės iškilmingas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas, tuo pat metu bus iškelta šalies trispalvė, taip pat įteiktas Klaipėdos mero apdovanojimas – simbolinė miesto vėliava – už reikšmingiausią praėjusių metų darbą Klaipėdos miestui.

Tiesa, dėl ligos Vytautą Grubliauską pavaduos vicemeras ar kitas miesto valdžios atstovas. Renginys bus verčiamas į gestų kalbą.

12.30 val. klaipėdiečiai turės progą pasiklausyti kariliono muzikos koncerto, o 12.40 val. M.Mažvydo alėjoje kariai pakeis Lietuvos istorinę vėliavą.

Karinių jūrų pajėgų viršininko pavaduotojas civilių ir kariškių bendradarbiavimui Ramūnas Kažerskas priminė, kad pernai Klaipėdos įgulos kariai savo lėšomis miesto centre įrengė stiebą ir pakėlė istorinę šalies vėliavą. Tačiau dėl vėjuotų uostamiesčio orų ją reikia nuolat prižiūrėti.

Nemokamas muziejaus lankymas

Vasario 16-ąją 13 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje skambės Klaipėdos jaunųjų atlikėjų koncertas „Mūsų vaikai – tėvynei Lietuvai“.

Tuo pat metu Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje rengiama diskusija apie Lietuvos konstitucijų raidą 1918–1940 m. Pranešėjas – Klaipėdos universiteto istorikas Vytautas Jokubauskas. Be to, nuo 11 val. iki 16 val. klaipėdiečiai galės nemokamai lankyti muziejų.

Nespėję įsigyti bilietų į Žvejų rūmuose vyksiantį šventinį koncertą, jo tiesioginę transliaciją kviečiami nemokamai stebėti Bendruomenės namuose. Čia taip pat veiks tautinės atributikos paroda – savo kūrybos darbus pristatys Bendruomenės namų meno kolektyvai. Eksponatais bus galima ne tik pasigrožėti, bet ir juos paragauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Oho

Oho kirk putlaiziu islindo rusijos hitlerio pataikunų. Maladiec jus:) o ka negi nesugalvoja musu miesto valdzia kad galūma ir po atviru dangum koncerta suorganizuot? Kaip kazkas sake arbatos kariai isvirtu ir super svente butu. Zinoma nebent kazkas cia nori is sventes pasipelnyti, sunku butu surinkti po tris eurus viesoj vietoj,ne taip kaip zvejukuose,aisku arenoj butu didesnis pelnas organizatoriams :) Taip kad nereikia cia verkti ir zmonems skustis kad mazai uzdirbsit,tokie koncertai ,kuriuos pridengiate Valstybes sventes diena turetu buti nemokami.Ir krepsinis ci tikrai ne prie ko

Burzuazinis nacionalistas

Arba sventes organizatoriai pilni degradai-diletantai arba yra specialiai blankinama Vasario 16 reiksme Lietuvai ir mums visiems.

zmogus

Galima buvo kazka naujesnio ir idomesnio sugalvoti. Sitiek erdviu mieste, tik isradingumo stokojama kad mieste jaustusi tikra svente. Vis skurdziau, kur geri koncertai...tusti skverai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS