Vasaros sezonas pajūryje ne visur prasidės vienodu metu | kl.lt

VASAROS SEZONAS PAJŪRYJE NE VISUR PRASIDĖS VIENODU METU

Šiemet vasaros sezonas pajūryje ne visur prasidės vienodu metu. Tikimasi, kad Klaipėdoje jis startuos birželio 1-ąją, Palangoje šiandien, gegužės 15-ąją, o Nidoje – tik birželio 7-ąją. Iki vasaros sezono atidarymo kai kur gelbėtojai vis tiek budės, kad, nutikus nelaimei, suteiktų reikiamą pagalbą.

Situacija neaiški

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko, tiksli vasaros sezono data dar neaiški.

„Kol kas tokio įsakymo, pateikto pasirašymui, nemačiau. Ta tema su niekuo nebendravau. Dėl Mėlynos vėliavos sezonas prasidėdavo lyg ir birželio 1-ąją, bet kadangi šiemet Mėlynosios vėliavos neturime, tad galbūt birželio 1-ąją bus planuojamas oficialus paplūdimių atidarymas“, – teigė A. Žukas.

„Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo, gelbėtojų vado Aleksandro Siakki teigimu, dar vakar, gegužės 14-ąją, į Melnragės, Girulių ir Smiltynės paplūdimius buvo suvežti bei pastatyti gelbėtojų postai.

„Gelbėtojų komandos surinktos. Atrankos baigėsi. Viena grupė jau apmokyta, greitai bus apmokyta ir antra. Iš viso bus 50 gelbėtojų. Gelbėtojai prižiūrės bendrą paplūdimio ruožą, iš viso 7,8 km, Smiltynės paplūdimyje – 3,5 km, o Melnragėje ir Giruliuose – 4,3 km“, – paaiškino A. Siakki.

Atrankos baigėsi.

Gelbėtojai atvyks iš Vilniaus

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas nurodė, kad Palangoje sezonas atidaromas gegužės 15-ąją, o iki birželio 1 dienos Palangos paplūdimiuose dirbs trys gelbėtojai.

„Šiaip turėsime nuo 60 iki 70 gelbėtojų, bus 19 postų. Ruožas – nuo Klaipėdos rajono iki Latvijos sienos, 23 km“, – vardijo J. Pirožnikas.

Nidos ugniagesių gelbėtojų tarnybos vadovas Gintaras Kuprys teigė, kad čia vasaros sezonas prasidės birželio 7 dieną. Gelbėtojų atranka tebevyksta, tikimasi sulaukti iš viso 34 gelbėtojų.

„Mūsų gelbėtojų atranka bus Vilniuje šį sekmadienį. Mes kiekvienais metais taip renkame, nes Klaipėda visus vietinius susirenka. Kandidatų prisirinko, bet kaip jie pasirodys atrankoje, nežinia. Turime 15 dirbančių ne pirmą sezoną, tad reikia surinkti dar kokių 20“, – kalbėjo pašnekovas.

Gelbėtojai turės parodyti savo gabumus, suteikiant pirmąją pagalbą, taip pat sportinius įgūdžius ne tik baseine, bet ir jūroje.

Nidoje gelbėtojai saugos virš 3 km, Preiloje ir Pervalkoje – po kilometrą, o Juodkrantėje – pusantro kilometro paplūdimių.

Aleksandras Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Maudytis nerekomenduoja

Maudytis mėgstama ne tik minėtuose paplūdimiuose, bet ir Karklėje.

Ši teritorija priklauso Klaipėdos rajono savivaldybei, bet gelbėtojų, prižiūrinčių tvarką ir galinčių padėti nelaimės atveju, čia nebūna.

Nors vasaros sezonu Karklėje būriuojasi nemažai žmonių, tačiau oficialiai čia paplūdimys nėra įrengtas.

Pakrantė ties Karkle yra labai akmenuota ir tik nedaugelyje vietų yra galimybė saugiai maudytis, riziką čia kelia ir dideli rieduliai, esantys vandenyje.

„Dėl šios priežasties Karklėje yra tik minimali infrastruktūra. Atsižvelgiant į žmonių srautą, sezono metu čia pastatomi suolai, persirengimo kabinos, biotualetai, tačiau nėra įrengta gelbėjimo postų. Tokia informacija lankytojams paplūdimiuose yra pateikta ant persirengimo kabinų, čia pakabinami ir gelbėjimosi ratai. Ištikus nelaimei reikėtų skubiai kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112“, – informavo Klaipėdos rajono savivaldybės Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus specialistė Laura Jankutė.

Tad dėl rizikos gyvybei rekomenduojama vengti maudynių Karklėje.

Bendra pakrantės teritorija Karklės kaime siekia apie 4 km ruožą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Efa

Nuvaziuokit i Jurmala pasimokyti ,ten pliazas isvalytas ,svarus ,lygus,pilna siuksliadeziu,suoliuku pasedejimui daug ir svarus persijotas smelis ....noreciau tokio Klaipedos pajuryje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS