Vitės kvartalo gyventojams vicemeras suteikė vilčių | kl.lt

VITĖS KVARTALO GYVENTOJAMS VICEMERAS SUTEIKĖ VILČIŲ

Vitės kvartalo bendruomenės susirinkime dalyvavęs Klaipėdos mero pavaduotojas Algirdas Kamarauskas patikino, kad darbus dar rudenį sustabdžiusi įmonė „Kavesta“ jau netrukus imsis darbų. Viltis sulaukti vasaros jau ne statybų aikštelėje nušvito ir Liepojos gatvėje gyvenantiems klaipėdiečiams, kur dirbo tos pačios įmonės darbininkai.

Neseniai paaiškėjo, jog teismas leido šilutiškių įmonei „Kavesta“ restruktūrizuotis, tai reiškia, kad jos pradėti darbai bus tęsiami, kai tik pasibaigs iki kovo 15 d. truksianti technologinė pertrauka.

Liepojos gatvėje šios įmonės darbininkai tiesė paralelinę pagrindinei gatvę bei pėsčiųjų ir dviratininkų taką prie jos.

Sustojus darbams, gyventojai patyrė daug nepatogumų, bet kai kilo abejonių, ar įmonė išliks, atsirado įtarimų, ar ši situacija nebus neišspręsta dar ilgiau.

A. Kamarauskas paaiškino, kad, jo žiniomis, „Kavesta“ išvengė bankroto, šiai įmonei paskelbta restruktūrizacija, todėl, būdama darbų Liepojos gatvėje rangovė, ji darbų užbaigimui pasitelkė subrangovą, su kuriuo pasirašytas papildomas susitarimas.

„Šiame objekte neatlikta apie 30 procentų darbų. Šiuo metu tęsiasi technologinė pertrauka, tačiau, jei atšils, darbai gali būti atnaujinti ir anksčiau. Kai tik orai leis, darbai bus tęsiami, stengsimės objektą užbaigti kaip įmanoma sparčiau“, – patikino vicemeras.

Keliuose J. Janonio, Malūnininkų, Švyturio, Smilties Pylimo ir Sportininkų gatvių kiemuose pradėti darbai sustojo pernai rudenį.

Nuo praėjusios vasaros į kai kuriuos kiemus negali įvažiuoti ne tik čia gyvenančių žmonių mašinos, bet ir greitosios medicinos pagalbos automobiliai. Visa laimė, kad neprireikė kviesti ugniagesių, nes išrausti kiemai jiems būtų neišvažiuojami.

Neturėdami kam išsakyti pretenzijų dėl nebaigtoje automobilių aikštelėje telkšančios balos, gyventojai pavargo piktintis tokia netvarka.

Savaitgalį bendraudamas su Vitės kvartalo gyventojais A. Kamarauskas ir pranešė gerą žinią – darbai šiame rajone yra laikomi prioritetiniais, netrukus darbininkai sugrįš ir darbai vėl pajudės.

Vicemeras atsiprašė už nepatogumus ir patikino, kad iki vasaros pradžios ar bent iki birželio vidurio kiemų tvarkymo projektas bus baigtas.

Išgirdęs priekaištų dėl keistai sudarytų sutarčių, kai kelių kiemų atnaujinimui sutartyse skiriamas trejų metų terminas, A. Kamarauskas pritariančiai linkčiojo galva. Dėl šių darbų susitarė dar praėjusios kadencijos miesto valdžios atstovai.

Gyventojams kilo įtarimų, kad pernelyg ilgas darbų atlikimo terminas leidžia įmonėms griebtis vienu metu kelių darbų, tad iš esmės nė vienas jų neatliekamas laiku. Taip įmonėms suteikiama galimybė gyventojams ilgą laiką sudaryti nepatogumų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kas ta LP?

Kažkokia daininykė LP (Laura Pergolizz) prieš koncertą "Žalgirio" arenoje džiaugėsi ruskių dovanotu baltos spalvos džemperiu kurio viduryje – laivas su Rusijos vėliavos spalvų burėmis, o per vidurį – vardas LP ir dėkojo ruskių fanams. Reikėtų jai padovanoti vatinką su nuotraukomis iš civilių žmonių žudynių Bučoje ar Mariupolyje, pažiūrėtume, kaip ji padėkotų.

kalba

paralelė tai ne lietuviškas žodis;-technikoje vartojamas lietuviškas žodis LYGIAGREČIAI, o ši situacija -techninis veiksmas

Turbūt tikrai pasaulis eina i pabaiga

Kiek šūdo primale gyventojams su renovacija ,brokas ant broko ir pasiplauna ,ner firmos ner kaltu ,o valdžia ale nieko nežino
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS