Gaisro Kretingos gatvėje priežastys vis dar neaiškios | kl.lt

GAISRO KRETINGOS GATVĖJE PRIEŽASTYS VIS DAR NEAIŠKIOS

Tarpušvenčiu uostamiesčio Kretingos gatvėje daugiabučio namo pirmajame aukšte kilusio gaisro priežastys vis dar tiriamos. Smarkiai nukentėjęs buto šeimininkas taip pat dar gydomas, todėl pareigūnai negali jo apklausti.

Tuo metu kaimynai turėjo darbo vėdindami savo butus ir bandydami panaikinti degėsių tvaiką.

Pasirodo, butas buvo užgriozdintas senais baldais bei šlamštu.

Gaisras nusiaubė būstą ir padarė žalos kaimynams.

Vis dar aiškinamasi, ar bute galėjo būti įjungtas koks nors elektros prietaisas. Praėjusią savaitę krūvoje apdegusių daiktų, išmestų pro langą į kiemą, veikiausiai jo ieškojo Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai.

Tikimasi, kad pats buto šeimininkas papasakos apie gaisrą.

Tuo metu valdiškų institucijų atstovai skuba įrodinėti, kad žinojo apie ligoto vyro polinkį kaupti šiukšles.

Ugniagesiai tikino, kad vien praėjusių metų antroje pusėje vyras tris kartus buvo palikęs ant viryklės gaminamą maistą ir taip vos nesukėlė gaisro.

O Klaipėdos miesto Socialinės paramos skyriaus darbuotojai pranešė, kad gruodžio 12 dieną ne pirmą kartą lankėsi pas šį neįgalų vyrą. Tądien jis sutiko apsigyventi savarankiško gyvenimo namuose.

Socialiniai darbuotojai užfiksavo, kad koridorių vyras buvo gerokai aptvarkęs ir dalies šlamšto atsikratęs.

Gruodžio 18 dieną jis, padedamas centro darbuotojų, lankėsi pas medikus, darbuotojai tarpininkavo tvarkant reikalingus medicininius dokumentus bei pažymas, kurių reikia registruoti žmogų apgyvendinimui slaugos įstaigoje.

Po dienos socialiniai darbuotojai atvežė šiam vyrui į namus vaistų ir medicinos priemonių. Dar po dienos jie buto savininką užregistravo medicininiams tyrimams, o kitą dieną su medikais kalbėjo apie šio klaipėdiečio sveikatą.

Gruodžio 22 dieną centro darbuotojai atnešė šiam žmogui dovanų, kalbėjo apie būtinybę tvarkyti būstą, išnešė apie 10 maišų šiukšlių, kurias šeimininkas leido išmesti.

„Pastebėta, kad piliečio sveikata silpna, pasiūlyta iškviesti greitąją medicinos pagalbą, tačiau asmuo į gydymo įstaigą vykti atsisakė. Jis dar kartą sutiko vykti į slaugos ligoninę“, – patikino Socialinės paramos centro darbuotojai.

Be to, šie valdiškos įstaigos darbuotojai ne kartą bendravo su neįgalaus vyro seserimi, kuri yra buto bendrasavininkė, apie tvarkos užtikrinimą bute.

Pritrūko vos kelių dienų, kad vyras būtų išgabentas į saugią aplinką, galbūt tada gaisras nebūtų kilęs, vyras būtų likęs sveikas, o kaimynai – saugūs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS