Gelbėjimo operacija Nidoje: jūroje skendo trys žmonės – teko reaguoti žaibiškai | kl.lt

GELBĖJIMO OPERACIJA NIDOJE: JŪROJE SKENDO TRYS ŽMONĖS – TEKO REAGUOTI ŽAIBIŠKAI

  • 10

Baltijos jūroje šeštadienį skendęs žmogus į ligoninę gabentas kariniu sraigtasparniu, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras iš tarnybų iš pradžių gavo informaciją, kad jūroje, šalia Nidos šiaurinio paplūdimio skęsta trys žmonės.

Nors skendusiuosius išgelbėjo Nidos paplūdimio gelbėtojai, vienam iš jų prireikė medicininės pagalbos ligoninėje.

Iš sraigtasparnio į paplūdimį nusileidęs medikas paėmė nukentėjusį, skendimą ir hipotermiją patyrusį jauną vyrą, kuris sraigtasparniu buvo nuskraidintas prie Klaipėdos Jūrininkų ligoninės ir perduotas Greitosios medicininės pagalbos medikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Liudininkas

Buvau ten ir mačiau. Pirma, nesąmonės rašo. Padėjo tik 9 žmonės, gelbėtojai patys bijojo lipti į vandenį, nors buvo net rėkiama ant jų, kad bandytų padėti ar kviestų pagalbą. Dirba studenčiokai, kurie patys nieko nesugeba. Būtent dėl gelbėtojų nenoro lipti į vandenį, net 9 žmonės susiorganizavo gyvą grandinę ir puolė į vandenį. Dėl didelių bangų buvo 3 žmonės atskirti, šiaip ne taip pavyko išsigelbėti. O vaikas / mergaitė, tai buvo jau paauglė 16 metų. Tuo metu buvo raudona vėliava ir maudytis buvo draudžiama, tačiau paauglė ignoravo draudimą ir tokiu būdu sukėlė pavojų kitiems asmenims. Medikai irgi nepasiruošę buvo - atvažiavo tada, kai jau skraidė sraigtasparnis. Ir atvažiavo tik su kerurračiais, mašina net nesugebėjo privažiuoti paplūdymiu. Tai kaip žmonės turėjo būti nugabenti? stačiomis sėdėdami keturratyje? žurnalistai, išsiaiškinkit aplinkybes. žaibiško reagavimo nebuvo nė velnio.

Vietinis

Rase, kad puole gelbeti daug aplinkui buvusiu zmoniu, sujaudino, o Baltijos jura labai pavojinga, ne kiekvienas ivertina, taigi neburnokite, bet kam gali atsitikti, laimingai pasibaige, o str, autorius galetu ir paprotinti tuo paciu, kad esant banguotai jurai nereiketu lysti i vandeni., buti labai atsargiems.Vietiniai tai zino ir tik pedas paslapina tokiu oru.

Anonimas

lai tie gavys ir susimoka ! normalus zmones TEN NEvaziuoja .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS