Girulių paplūdimyje skendo du neblaivūs žmonės | kl.lt

GIRULIŲ PAPLŪDIMYJE SKENDO DU NEBLAIVŪS ŽMONĖS

Antradienio vakarą Girulių paplūdimyje skendo vyras ir moteris. Juos sėkmingai išgelbėjo pliaže budėję gelbėtojai. Medikų pagalbos skendusieji atsisakė. Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai alkotesteriu nustatė, kad abu skendusieji buvo neblaivūs.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, skendo 30 m. vyras ir 24 m. moteris, veikiausiai abu atvykę iš sostinės.

„Turbūt kažkas paskambino 112. Gelbėtojai atbėgo ir išgelbėjo skęstančiuosius, buvo iškviesti ir pareigūnai, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai, paskui juos atšaukėme. Kadangi pareigūnai greitai atvažiavo, patikrino skendusiųjų blaivumą“, – sakė A. Siakki.

Tiek vyras, tiek moteris viršijo leistiną vairuoti promilių normą. Pareigūnų suvestinės duomenimis, vyrui buvo nustatytas 0,94 prom., moteriai – 0,64 prom. neblaivumas.

Ir trečiadienį atsirado tokių, kurie neatsispyrė pagundai bristi į jūrą, kabant raudonai vėliavai.

„Oras apsiniaukęs, nedaug žmonių. Vienas kitas bandė lipti, nes šiltas vanduo – 19 laipsnių. Jūra vilioja. Gelbėtojai turi žiūrėti, tas pats ir vakar vakare, įvykis nutiko po 20 val., tad galima sakyti, kad jiems pasisekė, nes gelbėtojai dirba iki 21 val.“, – apie sėkmingai pasibaigusį įvykį pasakojo A. Siakki.

Siekiant išmokti efektyviau reaguoti į gautus skambučius, Klaipėdos gelbėtojai ir toliau praktikuojasi. Šiandien vyko bendros jų ir Jūrų gelbėjimo koordinacinio centro pratybos Antrojoje Melnragėje.

„Tai kasmetinės pratybos, tokių bendrų tikrai reikia. Jūroje apsivertė valtis su aštuoniais žmonėmis. Panaudojome keturis manekenus, kuriuos gelbėjo gelbėtojai su vandens motociklais, o kitus keturis išgelbėjo su sraigtasparniu“, – sakė „Klaipėdos paplūdimių“ atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS