Klaipėdiečiai vėl sulaukia įtartinų skambučių | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI VĖL SULAUKIA ĮTARTINŲ SKAMBUČIŲ

Uostamiesčio gyventojai vėl sulaukia įtartinų skambučių, kuriais kokia nors įmone ar profesija prisidengia aferistai. Žmonės, suabejoję skambinusiais asmenimis, patys kreipiasi į įmones ir bando sužinoti tiesą.

Viena klaipėdietė teigė, kad nepažįstamas asmuo jai skambino dėl vandens skaitiklių pakeitimo, tačiau susisiekus su įmone paaiškėjo, kad tokie darbai būtent jos bute neplanuojami.

Kiti tikino, kad skambinęs asmuo veikiausiai tam tikra prasme buvo teisus, kadangi būtent viename daugiabutyje šiuo metu yra keičiami skaitikliai.

Treti baiminosi, kad į namus neįsileistų aferisto. Juk dar šiemet būta įvairių nutikimų, kai socialinėmis darbuotojomis ar kitų profesijų atstovais apsimetę sukčiai iš patiklių žmonių išviliodavo šimtus eurų.

Dažniausiai nukentėdavo garbaus amžiaus klaipėdiečiai. Šią vasarą iš jų pasisavinta net ne šimtai, o tūkstančiai eurų.

Pavyzdžiui, Klaipėdos rajone gyvenantis vyras kreipėsi į policiją, pranešdamas, kad iš jo apgaulės būdu buvo išvilioti 8,6 tūkst. eurų.

O viena 86-erių moteris po „svečių“ apsilankymo pasigedo per 9 tūkst. eurų.

Paryžiaus Komunos gatvėje gyvenančią 85-erių moterį apgavo asmuo, kuris paskambinęs nurodė, esą ji turi padirbtų pinigų, kuriuos reikia patikrinti. Netrukus į namus atėjęs nepažįstamas vyras pastūmė senolę, pagrobė 5,8 tūkst. eurų ir pasišalino.

Tarp nukentėjusių buvo ir nepilnamečių. Vingio gatvėje į stacionarų namų telefoną paskambinęs, o vėliau į butą užsukęs nepažįstamas vyras iš mergaitės paėmė 1,5 tūkst. eurų ir pasišalino.

Aferistai dažnai siunčia ir paprastas SMS žinutes, atsiunčia nuorodą, kurią paspaudus iš sąskaitos dingsta pinigai. Būta ir skambučių, kuriais auka išgąsdinama dėl neva sužeisto šeimos nario, padirbtų pinigų, neva neteisėtai gautų išmokų ir panašiai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė informavo, kad panašių veikų šiemet buvo per šimtą.

„Klaipėdos apskrities VPK KP Informacijos analizės skyriaus pateiktais duomenimis, 2023 m. nuo sausio mėn. 1 d. iki rugsėjo mėn. 30 d. Klaipėdos mieste registruotos 86 nusikalstamos veikos dėl įvairaus pobūdžio sukčiavimo (pagal LR BK 182 str.) ir 32 nusikalstamos veikos dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo (pagal LR BK 215 str.)“, – pranešė A. Kažukauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vienisas

Nesuprantu, kaip galima atejus keisti skaiciuka isvilioti pinigus tukstanciais?? Ka reikia rukyti , kad tai ivyktu? Keite 2 skaiciukus ir pinigai vietoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS