Klaipėdoje prieš teismą stos gatvėje senjorus apiplėšinėję vyrai | kl.lt

KLAIPĖDOJE PRIEŠ TEISMĄ STOS GATVĖJE SENJORUS APIPLĖŠINĖJĘ VYRAI

  • 1

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir teismui perdavė senjorų užpuolimais uostamiesčio gatvėse kaltinamų vyrų bylą.

Penki asmenys kaltinami pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdę atvirąsias vagystes bei plėšimus. Skaičiuojama, kad kaltinamieji bendrai galėjo padaryti apie 10 tūkst. eurų žalą, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Prialgauskienė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai rugpjūčio–gruodžio mėnesiais uostamiestyje nuo gatvėse siautėjusių kaltinamųjų galėjo nukentėti 12 senyvo amžiaus žmonių. Įtariama, kad minėtus užpuolimus įvykdė anksčiau 11 kartų teistas 36 metų G. S.

Manoma, kad dalį užpuolimų G. S. įvykdė vienas, dalį – veikdamas išvien su dar dviem bylos kaltinamaisiais – Klaipėdoje gyvenančiais 34 metų K. A. ir A. S.

Senjorai įvairiuose miesto rajonuose buvo užpuolami iš už nugaros ir iš jų rankų išplėšiami asmeniniai daiktai. Skaičiuojama, kad tokiu būdu buvo pavogta turto už bendrai daugiau nei 4 tūkst. eurų.

Atliekant tyrimą taip pat buvo gauta duomenų, kad G. S. galėjo įvykdyti ir 11 vagysčių iš įvairių Klaipėdoje esančių parduotuvių.

Turimais duomenis, klaipėdietis neteisėtai savindavosi įvairų turtą – nuo prabangių kvepalų iki įvairių elektrinių, statybose naudojamų įrankių.

Per tyrimą gauta duomenų, kad G. S. iš vienos medicinos įstaigos net galėjo pagrobti skausmą malšinančio tirpalo, kurio sudėtyje buvo didelis kiekis narkotinės medžiagos metadono. Manoma, kad keletą vagysčių G. S. galėjo įvykdyti ne vienas, o veikdamas kartu su dar dviem asmenimis – 39 metų A. K. ir 47 metų N. G.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nebėr kantrybės

Ne vyrų, o gaidelių. Kur nuotraukos ir asmenų duomenys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS