Prieš akis – gyvas fakelas | kl.lt

PRIEŠ AKIS – GYVAS FAKELAS

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojams pirmadienio rytas priminė siaubo filmą. Į vieną kabinetą įėjęs vyras apsipylė degiu skysčiu, išsitraukė žiebtuvėlį ir padegė save. Į panašią situaciją savivaldybės darbuotojai jau buvo pakliuvę prieš daugiau nei pusmetį.

Išsekė į koridorių

Incidentas Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriuje, kuris įsikūręs Vytauto gatvė 13, įvyko apie 11 val.

Į vienos specialistės kabinetą, esantį antrame aukšte, įėjo vidutinio amžiaus vyras, kuris reikalavo nedelsiant išmokėti neva jam priklausančius pinigus ir grasino susideginti.

Darbuotojos akivaizdoje vyras apsipylė degiu skysčiu, išsitraukė žiebtuvėlį ir padegė save. Moteris išėjo iš kabineto, o degantis klaipėdietis išsekė į koridorių paskui ją.

Čia vyras pradėjo plėšti nuo savęs degančius rūbus. Jį vandeniu užgesino įstaigoje buvę žmonės.

Į įvykio vietą atskubėjo du ugniagesių ekipažai, tačiau jų pagalbos jau neprireikė. Taip atvyko policija, greitoji. Save padegęs vyras bandė sprukti nuo pareigūnų, tačiau buvo sučiuptas.

Klaipėdietis išvežtas į ligoninę. Jis buvo apdegęs veidą, rankas. Rimtesnių pasekmių išvengta, nes jis pats įstaigos koridoriuje pradėjo rengtis degančius drabužius.

Komentuoti aplinkybes atsisakė

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus, kuriame įvyko šiurpus incidentas, vedėja Audronė Liesytė apie įvykį kalbėjo nenoriai.

„Neturiu, ką komentuoti. Neturiu, ką pasakyti. Nežinau, ką norite išgirsti“, – kartojo moteris.

Paklausta, kaip po incidento jaučiasi darbuotojos, vedėja atsakė: „Kaip įsivaizduojate, taip ir yra“.

A.Liesytė atkreipė dėmesį, kad pastato, kuriame įsikūręs skyrius, visos durys yra atviros: „Patekti gali bet kas. Tai ne pirmas panašus incidentas savivaldybėje. Viskas normalu. Nemirštame iš baimės“.

Nors darbuotojai nenukentėjo, patyrė didelį stresą. Kai kurie pasakojo, kad vyro metami drabužiai smilko, degė, liepsna buvo apie metro aukščio. Prirūko patalpos. Net po pietų buvo jaučiamas jų kvapas.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriui susideginti bandęs vyras buvo žinomas. A.Liesytė paklausta, ar jis yra grasinęs, atsakė: „Jei būtų rimtas grasinimas, būtume pranešę policijai. Mūsų klientai yra visokie. Ar pasakoti, kokie? Ir sergantys, ir geriantys, ir benamiai, ir senutės slaugomos. Stebėtis, kaip čia atsitiko, nereikia. Jie tokie yra“.

Bandys apsaugoti darbuotojus

Pinigus nedelsiant reikalavusiam išmokėti ir save padegusiam vyrui 48 metai.

Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė aiškino, kad jis dalį pašalpos pinigų buvo išmokama grynais, o kita pervedama į banko sąskaitą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasakojo, kad pasijuto labai nemaloniai, išgirdęs apie įvykį Socialinės paramos skyriuje.

„Kraupus pirmadienio rytas. Tačiau tokia yra kasdienybė. Kartas nuo karto pasitaiko. Svarbiausia, kad nenukentėjo darbuotojai. Galiu pasidžiaugti, kad jie ėmėsi priemonių padėti vyrui“, – tvirtino direktorius.

Pasak S.Budino, dabar situacija vertinama: „Kalbėjome, kad reikia imtis kuo greičiau priemonių, kad darbuotojai būtų apsaugoti, nenukentėtų. Yra kategorija žmonių, kurių reikia pasisaugoti. Gerai patekimas į savivaldybės patalpas yra demokratiškas, tačiau baisu dėl darbuotojų saugumo“.

Panašu, kad kai kurie Socialinės paramos centro klientai elgiasi tikrai nekultūringai ir niokoja turtą. Patalpose yra išdegintas langas, kitas turtas.

Tyrimą pradėti atsisakė

Uostamiesčio policija svarstė, ar pradėti tyrimą dėl incidento savivaldybėje. Vyro elgesį galvota traktuoti kaip chuliganizmą. Tačiau tyrimo atsisakyta.

„Niekas nenukentėjo, turtas nesugadintas, neapdegė“, – motyvus, kodėl nepradėtas tyrimas, vardijo Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Jūratė Albrektienė.

V.Venckutė-Palaitienė pasakojo, kad pirmadienį ir kiti interesantus priimantys asmenys sulaukė neadekvačių žmonių. Grasinimų buvo pakankamai daug.

Gali būti, kad tam įtakos turėjo ir pilnatis. Paprastai danguje šviečiant šiam mėnuliui, tarnybos sulaukia įvairių keistų pranešimų, neadekvačių žmonių kreipimųsi, skambučių.

Išgelbėjo policijos pareigūnai

Klaipėdos savivaldybės ne pirmą kartą pakliūva į panašią situaciją. Praėjusių metų liepą vyras norėjo susideginti prie savivaldybės pastato, esančio Liepų gatvėje. Incidentas įvyko darbo dienos pabaigoje.

Tačiau prieš pietus apie 50 metų vyras lankėsi savivaldybės Vieno langelio ir Socialinio būsto skyriuose. Jis prašė suteikti gyvenamąjį plotą. Klaipėdietis pasakojo, kad jį iškelia iš socialinio būsto ir jis neturi, kur gyventi.

Specialistai jam paaiškino, kad reikia užpildyti dokumentus ir vėl stoti būsto eilę. Klaipėdietis supyko, ėmė siautėti, spardyti duris, pažadėjo dar sugrįžti.

Po pietų vėl atėjęs į savivaldybę budinčiajai pasakė, kad susidegins. Ši apie vyro ketinimus pranešė specialiosioms tarnyboms.

Darbo dienos pabaigoje vyras grįžo prie savivaldybės. Jis atsinešė benzino ir išsitraukė žiebtuvėlį. Tačiau padegti savęs nespėjo. Jį sulaikė policijos pareigūnai.

Tada darbuotojai pasakojo, kad nuo vyro sklido alkoholio kvapas.

GALERIJA

  • Socialinės paramos skyrius
  • Socialinės paramos skyrius
  • Socialinės paramos skyrius
  • Socialinės paramos skyrius
  • Socialinės paramos skyrius
  • Socialinės paramos skyrius
  • Socialinės paramos skyrius
  • Socialinės paramos skyrius
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Užtenka mums ir vieno Kalantos. Negerai, kai didvyrių pasidaro per daug.

klaipeda

keista,buvau ten pirmadieni puse dvylikos nieko keisto nebuvo,visi dirbo kaip visada.

tokiems visus "gydantiems"

visų pirma reiktų pasitikrinti savo sveikatėlę, nes šis žodžių junginys, dažno lūpose, yra tapęs žeminančiu epitetu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS