Kretingiškiai, būkite budrūs: vagišiai vaikščios mėlyni | kl.lt

KRETINGIŠKIAI, BŪKITE BUDRŪS: VAGIŠIAI VAIKŠČIOS MĖLYNI

Kretingoje vietiniai artimiausiu metu turėtų atidžiai pasidairyti į kaimynų veidus ir rankas, ar jos išteptos dažais. Iš bankomato kasetes su pinigais pavogę ilgapirščiai mėgins kasetes atidaryti, o tai reiškia, kad jų laukia dažų fontanas.

Vagystė fiksuota naktį.

Šventosios gatvėje nenustatytas asmuo išlaužė parduotuvės pagrindines duris. Patekęs į vidų, vagišius sugadino bankomatą ir pagrobė kasetes su pinigais.

Nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d.

Lietuvoje veikiantys bankai kone prieš dešimtmetį įvedė naujovę – buvo įrengti naujos kartos bankomatai, apsaugantys nuo panašių atakų.

Visi bankomatai yra stebimi vaizdo kamerų.

Bankai investavo ir į dažančias kasetes. Suveikus signalizacijai, pinigai apipurškiami dažais, kuriais paprastai išsitepa ir grobikai.

Tokia specialiais nenuplaunamais dažais sutepta kupiūra nebus įmanoma niekur atsiskaityti.

Nebent neišprusęs turgaus prekeivis susiviliotų ištepta kupiūra, tačiau verta priminti, kad rašalu sulietos kupiūros nepriims joks bankas.

Dažai nuo kupiūrų nenuvalomi, o ant kūno gali išlikti iki dviejų savaičių.

Beje, bankomatą atjungus nuo elektros, signalizacija tam tikrą laiką vis tiek veiks.

Bankų apsaugos specialistai gerokai anksčiau yra fiksavę agresyvius bankomatų plėšimus, pastaraisiais metais jų pasitaiko labai retai.

Vis dėlto būta istorijų, kai bankomatai buvo taranuoti automobiliu, ištempiami keturračiu. Buvo ir gudruolių, kurie mėgino sprogdinti bankomatus. Tačiau visų jų laukė nesėkmės – pinigus iš bankomato pasisavinti yra itin sudėtinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

išvada

Blogiausi liko turgaus prekeiviai, nedaug trūksta, kad konservatoriai - neokomunistai pradėtų juos išbuožinti, nes jie nemoka lošti kazino ir pralošti pensijų fondų milijonus.

Patarimas

Skystas azotas padetu

as

uzsaldai kasete ir atidarei saugiai :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS