Pagėgių tarybos narys įtariamas piktnaudžiavęs, dviem Šilutės politikams – ieškiniai | kl.lt

PAGĖGIŲ TARYBOS NARYS ĮTARIAMAS PIKTNAUDŽIAVĘS, DVIEM ŠILUTĖS POLITIKAMS – IEŠKINIAI

  • 3

Dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo bei piktnaudžiavimo įtarimai šią savaitę pareikšti Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui, dviem Šilutės rajono tarybos nariams pareikšti 33 tūkst. eurų vertės civiliniai ieškiniai.

Kaip penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės politikams – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovui taryboje Steponui Kazlauskui ir socialdemokratui Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą.

Anot prokuratūros, tyrimo metu nustatyti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad Šilutės rajono savivaldybė kompensacijas už degalus S. Kazlauskui ir A. Gečui išmokėjo nepagrįstai, todėl prokuratūra siekia nepagrįstai išmokėtą sumą grąžinti į savivaldybės biudžetą.

Taip pat šią savaitę įtarimai pareikšti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos sąrašu į Pagėgių tarybą išrinktam R. Špečkauskui. Turimais duomenimis, jis, eidamas tarybos nario pareigas, galimai piktnaudžiavo tarnyba siekdamas asmeninės naudos.

Pagėgių savivaldybė galimai patyrė daugiau nei 22 tūkst. eurų žalą. Taip pat įtariama, kad R. Špečkauskas, veikdamas aplaidžiai, neorganizavo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir apskaitos dokumentų išsaugojimo, dėl ko nuo 2022 metų gegužės iki gruodžio negalima iš dalies nustatyti R. Špečkausko veiklos, turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Prokuratūra primena, kad savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka.

Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai apylinkių teismams jau pateikė 8 civilinius ieškinius per 118 tūkst. eurų sumai.

Vadovaujant apygardų prokurorams šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 24 savivaldybių tarybos narių išmokų: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Tyrimai pradėti po to, kai viešinti galimus piktnaudžiavimo savivaldybių tarybų narių išmokų atvejus pradėjo visuomenininkas Andrius Tapinas, inicijavęs akciją „Skaidrinam“.

Tyrimai atliekami siekiant patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams naudojant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

judai jus ,seimas,teismai,advokatai,kur prezedentas ziuri,,,

Aplink vieni vagys,ar jus svolaciai susimastot,ka darot,

Pilietis

Ne tarybos, o sovieto narys, nes valdžia labai megsta vartot ši žodi

seip pasakius

reiketu patikrint pajamas visiems sedejosiems valstybes postuose nuo 1991 imtinai... 100% rasit maziausiai 99% bus nekalti isbale ir pukuoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS