„Piterio“ klubo durininką paskelbė kaltu dėl sunkios kliento traumos | kl.lt

"PITERIO" KLUBO DURININKĄ PASKELBĖ KALTU DĖL SUNKIOS KLIENTO TRAUMOS

Girto kliento terorizuotas ir net apspjautas uostamiesčio naktinio klubo durininkas išstūmė įkyruolį per duris, nė neįtardamas, kad taip galėjo sunkiai sužaloti žmogų, o save pasmerkti kaltinamojo daliai.

Girto kliento terorizuotas ir net apspjautas naktinio klubo durininkas išstūmė įkyruolį per duris, nė neįtardamas, kad taip galėjo sunkiai sužaloti žmogų, o save pasmerkti kaltinamojo daliai.

Pirmadienį po pietų Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 21 metų Deividui Berštautui. Nė karto įstatymams nenusižengęs vaikinas nuteistas poros metų laisvės atėmimo bausme. Pripažinta, kad jis sunkiai sužalojo žmogų.

Naktiniame klube "Piteris" rūbininku dirbantis jaunuolis šiemet vėlų vasario 25-osios vakarą buvo priverstas tramdyti girtą vyrą, kuris veržėsi į vidų.

Vaikinas matė, kad žmogus yra gerokai neblaivus ir klube gali kelti problemų, todėl jo neįleido.

Ilgokai įkalbinėjęs ir prašęs įleisti pasigėręs klaipėdietis galiausiai suprato, kad į klubą nebepateks, ir įniršį išliejo spjaudamas durininkui tiesiai į veidą.

Vaizdo kameros užfiksavo, kad D.Berštautas stumtelėjo vyrą ir šis atbulas griuvo ant asfaltuoto grindinio.

Po to žmogus atsikėlė, išvažiavo namo ir atsigulė miegoti. Tik kitos dienos vakare iš darbo grįžę namiškiai rado jį iškritusį iš lovos.

Sudėlioję šiuos faktus, pareigūnai konstatavo, kad kaltininkas yra klubo durininkas. Teismas įvertino visus "už" ir "prieš" bei skyrė jam švelnesnę nei vidutinė už tokį nusikaltimą bausmę.

Nuteistasis turėtų atlyginti ir bemaž 8 tūkst. litų už nukentėjusiojo gydymą bei sumokėti 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimui.

Tačiau šis sprendimas – tik pirmas byloje. D.Berštauto gynėjas tikisi, kad apeliacinį skundą nagrinėsianti teisėjų kolegija labiau įsigilins į visas bylos aplinkybes. Advokatas mano, kad byla nepakankamai kruopščiai ištirta. Nesiaiškinta, kodėl atbulas griuvęs vyras susižalojo dešinę galvos pusę, netirta, ar pakeliui namo, ar savo paties namuose jis nepatyrė sužeidimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

tikiuosi

apeliaciniam teisme isteisins, velniai zino kur ritasi teisesaugos sistema, be zodziu ... kad apsaugininkas apsaugojo desimtis klientu ji nori uzdaryti, tai gal reikejo dar padekoti uz tai kad spjove i veida???!!!

....

Cia rimtos mustynes buna ir ne pirma karta eina y teisiamuju suola, tiek negauna o cia? Nu ka bus sugadintas jaunuolis, is ten iseis tikrai ne toks koks yra dabar....

To "to Nimf"

O kas čia per pasisakymas, kad vaikinas jį spardė kojomis ir galvą trankė į asfaltą, gal nesuprantant lietuviško rašto ? Va tame ir problema, jei taip ir būtų buvę, tai jis tikriausiai būtų išteisintas, bet kadangi girtą išsišokėlį tik išstūmė lauk, kuris spjovė į veidą, tai dėl to liko kaltas ? Na taip, vaikinas su teisėsauga nieko bendro neturėjo,nebuvo koks žulikas, todėl teisingai, visus "ištyrimo" rezultatus ant jo galima ir nurašyti???? Nusivyliau teismų praktika ir priimtais jų sprendimais, žiūrėkim realiai tiesai į akis. Nes kartais ne į tą ir nevietoje pasižiūrėję, galime "žalą" padaryti!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS