Perspėjimas tėvams – vaikui išpjaustytos raidės | kl.lt

PERSPĖJIMAS TĖVAMS – VAIKUI IŠPJAUSTYTOS RAIDĖS

Policija įspėja tėvus – uostamiestyje užfiksuotas dar vienas virtualaus žaidimo „Mėlynasis banginis“ žaidimo atvejis.

Į Klaipėdos miesto policijos pareigūnus kreipėsi jauna motina, sunerimusi dėl savo sūnaus sveikatos ir galimo įtraukimo į savęs žalojimą skatinančias veiklas.

Moteris pasakoja, jog dar kovo 24 d., apie 21 val., grįžusi namo ant devynmečio sūnaus dešinės rankos pastebėjo išpjaustytas dideles raides „AML“.

Vaikas papasakojo, jog ranką Mokyklos gatvėje esančioje darželio teritorijoje jam sužalojo dvi bendraamžės mergaitės, kurios jį pargriovė, drožtuko peiliuku išpjaustė raides, jas nufotografavo telefonu ir paspruko.

Kiek anksčiau uostamiesčio pareigūnai buvo sulaukę dar vienos mamos pranešimo apie įtarimus.

Tą kart 14 metų berniukas nusipiešė ant rankos ženklą S57. Nors vaikas negalėjo paaiškinti, ką jis reiškia, kai kurie specialistai spėja, kad tai Indijos karinio laivyno uniformos ženklas, kurio centre yra banginio atvaizdas.

Policija perspėja tėvus kuo atidžiau stebėti savo vaikus ir jų veiklą tiek realiame tiek virtualiame pasaulyje – nuolat tikrinti su kuo vaikas bendrauja ir susirašinėja telefonu, stebėti jo elgsenos pakitimus ir kilus abejonėms kalbėtis su vaiku ir ieškoti pagalbos pas psichologus, o esant įtarimams, jog vaikas galėjo būti įsitraukęs arba prieš savo valią įtrauktas į panašius reiškinius, visuomenėje klaidingais vadinamus „žaidimais“ – nedelsiant apie tai informuoti policijos pareigūnus.

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus ir Bendruomenės pareigūnai apie šį nutikimą informavo savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių, ir matydami jog ši problema Lietuvoje sparčiai įsibėgėja, lankysis uostamiesčio mokyklose ir siekdami užkardyti tokius nutikimus bendraus su tėvais, pedagogais, socialiniais darbuotojais ir pačiais vaikais pasakodami jiems apie galimas šio kraupaus reiškinio pasekmes.

Policija pradėjo tyrimą dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės.

Prieš keletą savaičių Lietuvoje pradėti penki ikiteisminiai tyrimai dėl paauglius prie savižudybės galinčio privesti žaidimo „Mėlynasis banginis“. Ikiteisminiai tyrimai pradėti Alytuje, Šilalėje, Utenoje, Raseiniuose.

Virtualus žaidimas „Mėlynasis banginis“ į Lietuvą atkeliavo iš Rusijos. Jis plinta per socialinius tinklus, žmonės kuria uždaras grupes, puslapius. Kiekvienas parašo kuratoriui asmeninę informaciją, papasakoja apie savo baimes ir po kurio laiko į žaidimą įstojęs asmuo gauna tam

tikras gyvybei pavojingas instrukcijas bei užduotis. Asmens pateikta informacija būna panaudojama prieš jį tam, kad priverstų nusižudyti.

Teigiama, kad Rusijoje nusižudė 15 šį žaidimą žaidžiusių paauglių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Valdemaar

Niekas del banginiu ar dar kokiu pingvinu nesizude. Pradedant tuo, kad jokie ikalbinejimai prie suicido ne prives. O prie masines izoliacijos nuo pasaulinio tinklo - pilnai tiketina.

...

NEGALIMA ribot vaikų saviraiškos teisės, ir net jei tokios išgamos jūsų akivaizdoj tokias raides jūsų vaikui ims pjaustyt - nedrįskit jų net pirštu paliest. :/. (NESUVOKIAMA kad tokias DURNES, tokį įstatymą prastūmusias, kažkas į Seimą rinko).

Cipolinas

Daugiau benraukime su vaikais, neteikes jiems jokiu nesamoniu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS