Prokuratūra: iš eismo įvykio pabėgęs neblaivus vyras melavo, kad jo automobilį pagrobė | kl.lt

PROKURATŪRA: IŠ EISMO ĮVYKIO PABĖGĘS NEBLAIVUS VYRAS MELAVO, KAD JO AUTOMOBILĮ PAGROBĖ

  • 1

30-metį klaipėdietį prašoma pripažinti kaltu dėl melagingo pranešimo apie nusikaltimą, kai jis, manoma, pabėgęs iš eismo įvykio vietos, pareiškė apie esą automobilį pagrobusius asmenis.

Vyrui prašoma skirti laisvės apribojimo bausmę.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, rugsėjo 30-osios vakarą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie į griovį įvažiavusį automobilį. Nurodytu adresu jie rado „Volkswagen Polo“, jokių asmenų įvykio vietoje nebuvo, ant žemės šalia automobilio buvo paliktas vyriškas juodos spalvos sportinis batas.

Nepavykus susisiekti su nustatytu transporto priemonės šeimininku, mašina buvo priverstinai nuvežta.

Po keleto valandų į policijos komisariatą kreipėsi pats minėtos transporto priemonės savininkas ir nurodė, kad jo automobilį, panaudodami smurtą, pagrobė trys nepažįstami asmenys.

Patikrinus vyro blaivumą, jam nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis. Pareigūnai taip pat pastebėjo, kad pareiškėjas dėvėjo skirtingus batus. Šią aplinkybę vyras tąkart paaiškino, jog batą pametė per apiplėšimo metu vykusias grumtynes.

Pasak prokuratūros, surinktų duomenų visuma, liudytojų parodymai bei tai, kad asmens batas buvo rastas ne jo nurodytoje užpuolimo vietoje, o prie rasto nuvažiavusio nuo kelio automobilio, leido pagrįstai įtarti, kad klaipėdietis pats vairavo automobilį, sukėlė eismo įvykį ir pabėgo iš jo vietos.

Papildomos apklausos metu vyras pripažino, kad melagingai pranešė apie tariamai jo atžvilgiu įvykdytą nusikaltimą ir apie tai duodamas parodymus, mėgino išvengti atsakomybės dėl vairavimo išgėrus.

Kadangi baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus, vyras kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi, tyrimą kontroliuojanti prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Juo teismo prašoma skirti vyrui aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, įpareigojant dalyvauti elgesio pataisos programoje bei visą bausmės laikotarpį uždraudžiant vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Blinstrubienė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matyt nelabai geras alus buvo

kad tokias nemalonias haliucinacijas sukele... nu...is kitos puses....nesusimastot ? o gal is tikruju zmogus is visos sirdies pasakoja tik jis nezino gal tai jusu vakcynos poveikis... tik suveike paveluotai i da ne visai taip kaip planavot...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS