Sargo nervai neišlaikė | kl.lt

SARGO NERVAI NEIŠLAIKĖ

Vakar palangiškis Juozas Dulkys iš teismo salės iškeliavo į uostamiesčio areštinę. Bandydamas išsiaiškinti, kas apvogė jo saugomą objektą, šis vyras bandė iškvosti jauną bendradarbį, o kai šis kategoriškai atsisakė išduoti draugą, jį parvertė ant žemės ir žiauriai subadė.

50-metis J.Dulkys dirbo sargu statybvietėje. Pernai vasarą jo darbovietėje buvo įvykdyta vagystė, kažkas nugvelbė treniruoklį ir televizorių. Todėl sargui iš atlyginimo darbdaviai išskaitė 700 litų.

Vyras nusprendė sužinoti, kas kaltininkas. Išsiaiškinęs, kad 24 metų darbininkas Šarūnas Stankus gali žinoti, kas yra vagis, nusprendė su šiuo vaikinu pabendrauti.

Kaip įprasta vyrams, pokalbis vyko prie taurelės. Tačiau anksčiau su teisėsauga reikalų turėjęs vaikinas savo pažįstamo neišdavė. Po vaišių jis tiesiog patraukė savo keliais. Sargas ėjo jam iš paskos ir vis dar prašė pasakyti paslaptį.
Š.Stankus atsisuko ir riebiai nusikeikė.
Tai įsiutino J.Dulkį, jis pavijo vaikiną, parvertė ant žemės ir ėmė peiliu jį badyti, labiausiai taikydamas į veidą.
Išliejęs įtūžį vyras atsipeikėjo ir paleido vaikiną. Šis leidosi bėgti.

Šeši dūriai į veidą, trys – į kaklą, keli – į rankas, kuriomis jaunuolis bandė dengti galvą, paliko Š.Stankaus kūne gilius randus, kurie nepataisomai subjaurojo jauno žmogaus išvaizdą.

Vėliau specialistai konstatavo, kad jis buvo sužalotas itin žiauriai.

J.Dulkys prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi, tačiau tai nesumažino jo kaltės, nes jis nusikalto būdamas girtas. Tai sunkinanti aplinkybė.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas jį pasiuntė už grotų ketveriems metams ir priteisė iš kaltininko nukentėjusiojo naudai 45 tūkst. litų.

Š.Stankus buvo pareiškęs 75 tūkst. litų civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti, tačiau teismas atsižvelgė į nuteistojo turtinę padėtį.

Nukentėjusysis teismą tikino, kad pinigų jam reikia plastinėms operacijoms. Nors ieškinys sumažintas, tačiau vėliau, kai operacijos bus atliktos, dėl apmokėjimo už jas Š.Stankus su J.Dulkiu galės bylinėtis civilinio proceso tvarka.

Teismo procese būta paradoksų – nukentėjusysis į salę buvo atvestas surakintas antrankiais, o kaltininkas ateidavo laisvas. Mat Š.Stankus pernai balandį įsivėlė į muštynes, tad šių metų sausį buvo nuteistas. Jau penktadienį jis išeis į laisvę.

J.Dulkys suimtas teismo salėje. Teismo sprendimą jis dar gali apskųsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Linkejimai gaidziui.

As sargo vietoje buciau padares taip pat,nes tokius suskius seniai reikia patupdyti i cype. Dar jam gaidziui,45stukas plastinei operacijai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS