Tėvo pagrobtos mergaitės istorijoje – naujos detalės: prakalbo pažįstami | kl.lt

TĖVO PAGROBTOS MERGAITĖS ISTORIJOJE – NAUJOS DETALĖS: PRAKALBO PAŽĮSTAMI

  • 39

Antradienio vakarą paskelbta, kad tėvo pagrobta ir į Rusiją išvežta mažametė sugrąžinta į Lietuvą. Kaip pasakojo Lietuvos generalinė konsulė Kaliningrade Aušra Černevičienė, neteisėtai į Kaliningrado sritį išvežtą mažametę pavyko perduoti mamai ir pargabenti į Lietuvą, kai Rusijos pareigūnai tėvą iškvietė į apklausą. Apie sėkmingą vaiko grąžinimo operaciją LNK papasakojo dukrą atgavusios motinos pažįstami.

Plačiau apie šią šeimos dramą – Baltų mitologijos parko sergėtojas Julius Reinikis.

„Esame asmeniškai pažįstami. Jos lanko parką, kai poilsiauja, padeda čia ir tvarkytis. Draugiškai priimame prie jūros, kad atsipūstų. Tačiau pačios situacijos negaliu pakomentuoti, nes manęs ten fiziškai nebuvo. Mano draugė paskambino ir pasakė, kad dukros nebėra. Tėvas pasiimdavo dukrą ir pasivaikščiodavo. Jis visada pasistatydavo automobilį šalia parko, kad nebūtų privačioje teritorijoje. Šį kartą jis nebegrįžo. Kiek man teko girdėti, jis čia atvažiavo, pasiėmė ją ir dingo“, – pasakojo pašnekovas.

– Mergaitė jam buvo duota kažkuriam laikui?

– Žinau, kad buvo teismo sprendimas, kad tėvas galėdavo savaitgaliais pabūti kartu su savo dukra. Kadangi dukra yra maitinama krūtimi, dėl to jam būdavo leista pasiimti mergaitę iki trijų valandų, iki kito maitinimo ir paskui ją sugrąžindavo.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Ar jis visą laiką pasiimdavo mergaitę Baltų parke?

– Ne visą laiką. Tačiau dukros perdavimo aktas ir pats dingimas vyko šalia parko, valstybinėje žemėje.

– Ar jūs pažinojote mergaitės tėvą? Juk jis irgi buvo gamtos mylėtojas, gamtos mokslų daktaras. Ar tikėjote, kad gali taip pasielgti?

– Žinojau tą žmogų, buvome bendri pažįstami. Tačiau, mano nuomone, žmogus, kuris gali taip pasielgti, yra arba desperatiškai nusiteikęs, arba dėl kažkokių kitų priežasčių. Nemanau, kad tai labai geras pasirinkimas kaip tėvui. 

Kaip jau buvo skelbta, mergaitė į Rusiją išgabenta rugpjūčio 27 dieną. Tądien į policiją kreipėsi jos motina, kuri pranešė, kad 37 metų Algirdas Švanys paėmė jų mažametę dukrą ir sutartu laiku negrąžino.

Atliekant paiešką nustatyta, jog vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos ir Rusijos valstybinę sieną.

Vaikas antradienį grąžintas motinai, kai ši nuvyko į Kaliningrado sritį. Abi jos tą pačią dieną parvyko į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Is buitines

istorijos irgi galima susukti propagandonija,pasirodo!

to X

Nesvarbu kur gimė per tą keistą pandemiją kai buvo apribotas žmonių judėjimas. Bet buvo rašoma žiniasklaidose "Lietuvos apeliacinis teismas panaikino pirmos instancijos sprendimą ir nurodė Ingai Salai grąžinti vaikus į Italiją. „Tuo metu Inga visiškai nekalbėjo nei apie smurtą, nei apie nieką. Aš vėl siūliau Ingai grįžti į Italiją, apsigyventi mūsų namuose, o aš būčiau persikėlęs kitur, tiesiog norėjau dažniau matyti vaikus“, – pažymi M. Sala.". Tai kodėl tiek metų mūsų institucijos nevykdo teismų sprendimų? Rusija mergaitę mamai iš karto gražino.

X

Ingos Salos dukra gimė Lietuvoj, ne Italijoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS