Vaiko paėmimo drama Palangoje: paaiškėjo, su kuo turės gyventi berniukas | kl.lt

VAIKO PAĖMIMO DRAMA PALANGOJE: PAAIŠKĖJO, SU KUO TURĖS GYVENTI BERNIUKAS

  • 14

Praėjusiais metais visą Lietuvą sukrėtė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas kraupus įvykis – vaiko teisių apsaugos specialistai iš mamos grubiai paėmė vaiką. Dabar Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, su kuo turės gyventi berniukas.

Kaip praneša portalas tv3.lt, teismas priėmė sprendimą, kad berniukas turės nuolat gyventi su tėčiu Alytuje.

Teismo sprendimu, mama su sūnumi bendraus dukart per savaitę ir tik su vaiko teisių apsaugos specialistų priežiūra.

„Vaikui kol kas viskas gerai, bet pati mama nelabai gražiai elgiasi, ji vėl savo paskyroje išplatino vaiko vaizdo įrašą. Tai labai negerai“, – sakė berniuko tėtis.

Vaizdo įrašu, kaip berniukas plėšiamas iš rankų, pasidalijo vaiko mama, vėliau vaizdo medžiaga buvo pašalinta.

Anot teismo, iš vaizdo įrašo matyti, kaip mama demonstruoja nusistatymą prieš vaiko teisių specialistus, nevaldo emocijų.

„Toks motinos elgesys neatitinka vaiko interesų ir tai matyti iš vaizdo įrašuose fiksuotos vaiko reakcijos“, – nurodė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Kaip buvo pranešta anksčiau, vaizdo įraše užfiksuota, kaip vaiko teisių apsaugos specialistai, atėję į namus, iš mamos išplėšia berniuką. Vaikas visą laiką rėkė, kad „dabar jam bus viskas“.

Mama socialiniame tinkle „Facebook“ buvo nurodžiusi, kad jos sūnų mušė tėvas, tačiau vaiko teisių specialistai esą vaiką atėmė iš jos. Ir taip jau antrą kartą. Kaip teigė mama, vaikas sutraumuotas tokio specialistų elgesio ir bijo kalbėti. 

Vaizdo įraše buvo matyti, kad vaiko paėmime dalyvavo ir keli policijos pareigūnai. Vienas aiškino mamai, kad vykdomas teismo sprendimas. Vaiko teisių apsaugos specialistai bandė aiškinti, kad vaikas paimamas į saugią aplinką. Mama vis klausinėjo, kur bus vežamas jos vaikas.

Dėl vaizdo įrašo Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė pradėjo tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Sofija

Labai yra ziaru ir neteisinga, kai tėvų asmeninės ambicijos ir savo ego patenkinimas yra svarbiau visko! Kai nusispjauti į vaiką į jo baimė, ašaras į drebančia maža širdelė.

ne vaiko interesus pažeidžia o išviešina vaiko teisių tarnyb

vaizdo įraše užfiksuota, kaip vaiko teisių apsaugos specialistai, atėję į namus, iš mamos išplėšia berniuką. Vaikas visą laiką rėkė, kad „dabar jam bus viskas“.

Taigi

Ar jus GALVOJAT kad masto nors vienas kuris ta berniuka plese mamai is ranku??! Ar jie turi kuo mastyti? O SAKALIENE GI PO SEIMO SPEC SANDELI LAKSTO IR VAGIA IS TO SANDELIO !!!TAI APIE KA SAKALIENE MASTO? Vaika grazina tevui NES TEVAS 101% priklauso LAISVES PARTIJAI O PE…ai dabar visur
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS