Krito paskutinė tvirtovė | kl.lt

KRITO PASKUTINĖ TVIRTOVĖ

Saudo Arabijos moterims vakar buvo neeilinė diena. Šalies karaliaus Salmano bin Abdulo Azizo Al Saudo įsakymu buvo panaikintas draudimas vairuoti automobilius, motociklus ir kitas antžemines transporto priemones.

Nuo šiol gražiosios lyties atstovės taps visateisėmis eismo dalyvėmis ir galės sėsti prie vairo nebijodamos baudų ar bausmių.

Saudo Arabija nuo 1950 m. iki šiol pasaulyje buvo vienintelė valstybė, kurioje moterims galiojo draudimas vairuoti automobilius. Dėl to damos ne kartą protestavo, o pasaulis daug sykių kritikavo šią šalį.

Praėjusį rudenį naujasis monarchas išleido įsakymą, anot kurio, nuo 2018-ųjų birželio 24-osios moterys galės valdyti mašinas. Birželio pirmosiomis dienomis karalystėje joms buvo įteikti pirmieji vairuotojų pažymėjimai.

Gyvena ant naftos

Saudo Arabijos pagrindinė ekonomikos prekė – nafta. Šalis turi bene didžiausius šios žaliavos išteklius pasaulyje.

Dar nemažai pajamų gaunama iš turizmo, nes į Meką plūsta musulmonai iš viso pasaulio.

Nežinia kodėl

Į Saudo Arabiją draudžiama įvežti moteriškos lyties lėlių.

Būtina žinoti

Musulmonai pelikaną laiko šventu paukščiu. Pasak legendos, jis savo snape nešė akmenis, iš kurių buvo statoma Mekos šventykla.

Pasižvalgius po pasaulį

Iš 256 valstybių Žemėje 30 valstybių – monarchijos. Pati seniausia monarchija pasaulyje – Japonijos, egzistuojanti nuo 509 metų. Pati seniausia Europoje – Danijos, gyvuojanti nuo 936 metų.

Linksmieji tirščiai

Penktadienį į Klaipėdos rajono savivaldybę paskambino interesantas. Atsiliepęs valdininkas dūsavo dėl darbo krūvio ir personalo stygiaus.

"O tai nėra kam dirbti?" – pasiteiravo skambinusysis.

"Taip. Nėra kam dirbti. Visos išėjo dekretinių atostogų", – atsiduso valdininkas.

Interesantas: "Aaa, suprantama, Petro Gražulio apygarda."

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS