Negailestinga statistika: per pusmetį Lietuvoje jau nuskendo beveik pusšimtis žmonių | kl.lt

NEGAILESTINGA STATISTIKA: PER PUSMETĮ LIETUVOJE JAU NUSKENDO BEVEIK PUSŠIMTIS ŽMONIŲ

  • 3

Per šį pusmetį Lietuvoje jau nuskendo beveik pusšimtis žmonių, praneša LNK. 

– Nuo metų pradžios turime 50 skenduolių. Vien liepą mes jau turime aštuonis skenduolius. Karštuoju metų laikotarpiu šie skaičiai išauga. Natūralu, kad esant didesniam kiekiui žmonių prie vandens telkinių, išauga ir skendimų atvejų skaičius. Ši statistika mus labai liūdina.

– Praeitais metais tokiu pačiu metu nuskendusių buvo mažiau?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Praeitais metais, lyginant su šių metų duomenimis, mes turime mažiau nuskendusių asmenų ir devyniais asmenimis daugiau išgelbėtų asmenų.

– Kiek pavyksta išgelbėti skęstančių asmenų per metus?

– Išgelbėti pavyksta maždaug 30 asmenų. Statistikoje duomenys apima ir šaltąjį sezoną, kai išgelbstime žmones nuo ledo. Tačiau įprastai vasaros metu galimybės išgyventi yra mažesnės. Jeigu vyksta skendimas, svarbu sureaguoti operatyviai, iškviesti tarnybas. Vasaros metu pagalbą suteikti laiku ne visada pavyksta.

– Kaip manote, kodėl Lietuvoje nuskendusių asmenų skaičius yra toks didelis, palyginus su ES rodikliais? Ar alkoholis turi tam įtakos?

– Priežastys įvairios. Pas mus vaikai nėra pakankamai mokomi plaukti. Mes neturime pakankamai infrastruktūros tam daryti. Mūsų poilsiavimo įpročiai ir saugaus elgesio prie vandens įgūdžiai nėra suformuoti. Asmenys dažnai vartoja alkoholį. Plaukioja vandens transportu nenaudodami gelbėjimosi priemonių, nepasirenka tinkamų vietų poilsiavimui. Taip pat gali įtakoti sveikatos problemos. Nemaža dalis skendimų atsitinka sutrikus asmens sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kvailumas,šnapsas

ir savų galimybių pervertinimas-"kietumas", pasiima savo klientus...

Na,

kol vanduo buvo pigus,dauguma ju duse maudydavosi.

Neptunas

besmegeniai man reikalingi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS