Paaiškėjus, kad moteris mirė sava mirtimi, nužudymu įtartas jos vyras – paleistas | kl.lt

PAAIŠKĖJUS, KAD MOTERIS MIRĖ SAVA MIRTIMI, NUŽUDYMU ĮTARTAS JOS VYRAS – PALEISTAS

Prieš pat teismo posėdį paaiškėjus, jog įtariamo nužudymo auka mirė sava mirtimi, nesvarstytas klausimas dėl jos vyro suėmimo.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo Vytauto Jončo, prokurorės prašymas suimti įtariamąjį nužudymu pirmadienį Telšių apylinkės teisme turėjo būti nagrinėjamas nuotoliniu vaizdo konferencijos būdu.

„Ir prieš pat posėdį prokurorė gavo telefoninį pranešimą, kad mirtis nesmurtinė. Prokurorė per posėdį paprašė palikti jos prašymą dėl suėmimo nenagrinėtą. Aišku, įtariamasis ir jo gynėjas su jos prašymu sutiko“, – antradienį BNS sakė V. Jončas.

„Buvo gauta pirminė ekspertų išvada, kol kas žodinė ir dar tik pirminė, kurioje nustatyta, kad ta mirtis nebuvo smurtinė. Dėl to buvo nuspręsta neprašyti suėmimo įtariamajam, jam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – BNS patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Petkuvienė.

Nužudymu įtariamas vyras buvo sulaikytas šeštadienį.

Prokuratūros atstovė sakė, kad ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo buvo pradėtas policijos pareigūnams įvykio vietoje įvertinus visas ten buvusias aplinkybes ir duomenis, o sulaikytasis savo kaltės nepripažino.

Anot G. Petkuvienės, tyrimas dėl nužudymo kol kas yra tęsiamas ir bus laukiama galutinės ekspertų išvados.

„Kol nebus gauta galutinė išvada, tik tada bus galima spręsti dėl tolimesnės tyrimo baigties“, – teigė G. Petkuvienė ir sakė, kad pilnas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti gali užtrukti ir kelis mėnesius.

Šeštadienį Telšių apskrities policija pranešė, kad savo namuose Akmenės rajono Ventos miestelyje buvo rastas 1959-aisiais gimusios moters kūnas su kirstine žaizda galvoje ir sulaikė nužudymu įtariamą vieneriais metais jaunesnį jos sutuoktinį.

Pasak G. Petkuvienės, policijos pareigūnus iškvietė pats įtariamasis. Tiesa, tai padarė tik maždaug 10.45 val. ryte, o moteris greičiausiai mirė naktį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS