Siaubas: vienas automobilyje paliktas dvimetis paragavo žiurknuodžių | kl.lt

SIAUBAS: VIENAS AUTOMOBILYJE PALIKTAS DVIMETIS PARAGAVO ŽIURKNUODŽIŲ

  • 15

Į Marijampolės ligoninę papuolė dvimetis, paragavęs žiurknuodžių. Vaiko būklė stabili, jis atidžiai stebimas, pranešama LNK reportaže.

Į Marijampolės ligoninę liepos 14 naktį buvo skubiai atvežtas dvimetis berniukas, kuris sunegalavo suvalgęs žiurknuodžių. Vaikas maišelį su nuodais surado automobilyje.

„Tėvai važiavo į laukus užsiimti savo darbais. Jie turi kelias mašinas, viena naudojama tik važinėjimui į ūkį atlikti savo darbus. Na, ir ten buvo įsiveisusi žiurkė, tai jie net neprisimena, kada buvo įdėję į mašinos bagažinę žiurkių nuodų mėlynos spalvos pakelį“, – kalbėjo Marijampolės ligoninės Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus gydytoja Ilona Liucija Girdžiuvienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tėvai su žiniasklaida kalbėtis nepanoro, tačiau aiškėja, kad jie vaiką trumpam mašinoje buvo palikę vieną.

„Pamatė, kad vaikas mašinoje išbarstė visą pakelį ir išsitepė veiduką, rankytes. Burnytės mama lyg ir nepastebėjo. Mama nuplovė vaikutį ir skubiai atvežė pas mus į priėmimo kambarį“, – komentavo gydytoja I. L. Girdžiuvienė.

Vaikui buvo suteikta skubi pagalba.

„Buvo išplautas skrandis – nuo mėlynos spalvos miltelių nesiplovė. Buvo sugirdyta aktyvuota anglis ir vaikas stacionarizuotas į intensyvios terapijos skyrių sekimui,“ – komentavo gydytoja.

Pamatė, kad vaikas mašinoje išbarstęs visą pakelį ir išsitepęs veiduką, rankytes.

Vaikas į ligoninę pateko stabilios būklės.

Kokia buvo vaiko būklė? „Vidutinė. Ji nebuvo bloga“, – teigė gydytoja.

Ar vaikas buvo netekęs sąmonės? „Nebuvo nei sąmonės sutrikimų, nieko nebuvo. Net burnytė nebuvo pakitusi, kai būna, kad kai kurie vaistai išėda, žinot, atsiranda žaizdelės. Tokių dalykų nebuvo. Jis valgė, gėrė normaliai. Dabar dar lašinė laša jam“, – teigė gydytoja.

Policija sakė, kad šeima iki šiol žinoma nebuvo.

„Šiuo metu yra surinkta medžiaga ir pradėtas aplinkybių patikslinimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalį, tai yra, dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui“ – komentavo Marijampolės policijos atstovė Ieva Rinkevičiūtė.

Dvimetis dvi paras buvo stebimas, nes prisivalgyti tokių cheminių medžiagų itin pavojinga. 

„Pažeidžia kepenis, gali pažeisti inkstus, skrandį. Bet labiausiai pažeidžiamos kepenys, kadangi sutrinka krešumo sistema, nes kepenys atsakingos už krešumą ir tada gali prasidėti kraujavimas“, – komentavo I. L. Girdžiuvienė.

Pasak medikų, tokie nuodai itin patrauklūs vaikams, nes jie saldūs ir skanūs lyg tikri saldainiai, kadangi taip suviliojami parazitai. Visgi pastebima, kad nors tokių apsinuodijimų pasitaiko, tačiau medikams darbas apsunkinamas, kai tėvai slepia, jog vaikai suvalgė nuodų.

„Mes matom, kad tai yra apsinuodijimas, matom, kad vaikas yra visai kitoks, o jie sako, kad vaikas nieko nevartojo. Bet mes paskui darome šlapimo testus ir mes matom, kad vartoti vaistai“, – teigė gydytoja.

O kam slėpti? „Na, gėda, bijo“, – svarstė gydytoja.

Medikai sako, kad daugėja vaikų apsinuodijimų įvairiomis cheminėmis priemonėmis. Dažniausiai tai būna ne tik nuodai, bet ir vaistai – paracetamolis, vaistai nuo spaudimo, gėlių trąšos ir kt.

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

nesuprantu

ar jie tą vaiką buvo uždarę į bagažinę???? Rašo, kad nuodai buvo palikti bagažinėje.

Normunds

O kur buvo teciai? As manau, kad teciai yra beprotingai, bez izvilin v golove.

to jojo

esi dustą matęs? Aš dar vaikas spėjau. Tada uždraudė. Sklandė gandai -samagonščikai šaukštelį dėdavo į butelį kad macnesnis būtų. Apie nusinuodijusius girdėt neteko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS